Суспільне мовлення

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові

Вранці, 7 липня, у Львові з-під завалів на місці ракетного удару рятувальники вивільнили тіло 10 загиблої. У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові.

За словами речника ГУ ДСНС у Львівській області Віталія Туровцева, вночі рятувальникам вдалося дістати з-під завалів людей, які перебували на першому поверсі.

“Вночі вдалося ще дістати людей з-під завалів. Всі вони переважно були на першому поверсі, серед будівельного сміття. Роботи були ускладнені, тому що будівельне сміття внизу було досить ущільнене і досить важко було дістати людей”, — розповів Віталій Туровцев.

Вранці рятувальники змогли витягнути з-під завалів тіло 10 загиблої. Воно було затиснуте між третім та четвертим поверхами.

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові. Суспільне Львів

“Загиблу було важко дістати, тому що перекриття ні ззовні, ні зсередини ніякого не було . Ми пробували дістатися, пробивши отвір у стіні, але вийти на цю хитку конструкцію було неможливо. Ухвалили рішення за допомогою гірських рятувальників потрапити зверху. За допомогою крана, обхопити тіло стропами. Вже тоді передали нашим рятувальникам і успішно опустили донизу”, — додав Віталій Туровцев.

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові. Суспільне Львів

Станом на 8:30 речник рятувальників Віталій Туровцев повідомив, що пошуково-рятувальні роботи завершили. Рятувальники обстежили 100% завалів та закінчили роботу з порятунку.

Також він додав, що речі, які знаходили під час розбору будівельних конструкцій: фото, особисті чи цінні речі — віддавали слідчим, а ті — рідним.

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові

У ДСНС розповіли про завершення пошуково-рятувальної операції у Львові. Суспільне Львів

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив імена та вік загиблих.

  • Анастасія, 32 роки;
  • Мирослава, 60 років;
  • Михайло, 35 років;
  • Ірина, 63 роки;
  • Ольга, 66 років;
  • Світлана, 71 рік;
  • Ольга, 68 років;
  • Валерій, 67 років;
  • Інна, 55 років;
  • Ольга, 56 років.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, 48 людей отримали травми та поранення різної важкості. Із них 6 залишаються в лікарнях міста. Пошуково-рятувальні роботи завершують.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет – у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.

За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загинули 10 людей, 48 отримали травми.


Джерело: Суспільне мовлення України