Суспільне мовлення

У Дрогобичі після ракетних ударів відновили вікна у п’яти навчальних закладах

У п’яти навчальних закладах Дрогобича відновили вікна, які були пошкоджені після ракетних ударів 16 лютого. Їх вибило ударною хвилею. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Загалом замінили 72 вікна. Найбільше пошкоджень ударна хвиля завдала Гімназії №5. Там були пошкоджені 30 дерев’яних вікон. Їх відновили і з понеділка, 20 лютого, учні продовжили навчання у закладі.

“Практика показала, що ті вікна, які були пластиковими – практично не пошкоджені. Гірша ситуація із дерев’яними – у них або повилітали шибки, або ж понищено самі рами. Тому прийнято рішення терміново продовжити процес із заміни старих вікон на металопластикові у тих навчальних закладах, де досі цього не здійснено”, – розповів керівник відділу освіти Віталій Вовків.

Окрім Гімназії №5, були пошкоджені вікна у Ліцеї імені Богдана Лепкого, Гімназії №3, Ліцеї №16 та колишньому приміщенні навчального закладу №15.

Від ударної хвилі у Гімназії №5 невеликих ушкоджень зазнала і покрівля. Там також провели необхідні роботи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • В Україні у ніч на 16 лютого оголосили повітряну тривогу через масовану ракетну атаку військ РФ. Росія випустила по Україні 32 ракети різних видів, на Полтавщині також зафіксували дрони.
  • Є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.
  • Під час нічної ракетної атаки 16 лютого три ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури на Дрогобиччині. Загиблих та травмованих внаслідок ракетного удару не було, повідомив начальник Львівської ОВА Козицький.
  • Як додав Максим Козицький, це була 30 ракетна атака по області.


Джерело: Суспільне мовлення України