Суспільне мовлення

У Дрогобичі невідомі знищили частину саджанців у Парку пам’яті закатованих в Ізюмі

У Дрогобичі Львівської області вандали зламали частину саджанців у Парку нескорених, який заклали в пам’ять про закатованих українців у Ізюмі. Комунальники посадять нові дерева. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Парк нескорених заклали 22 травня, напередодні Дня Героїв, на вулиці Наливайка. Там посадили молоді саджанці дуба, які символізують українців, яких закатували російські військові.

“Парк мав стати місцем нагадування про біль та страждання українців, які не скорились перед ворогом та загинули смертю хоробрих. Молоді саджанці дуба мали в майбутньому стати могутнім символом сили та незламності українського народу. Однак не минуло й місяця, як частину посадки знищили вандали”, — йдеться у повідомленні.

Частину саджанців знищили невідомі. Дрогобицька РВА

Як повідомили у Дільниці зеленого господарства, яка опікується деревами, невідомі поламали частину дерев, знищили та вкрали деякі дерев’яні опори, які підтримували насадження. Працівники вже працюють над відновленням опор та планують посадити нові дерева.

Мешканців, які є свідками таких ситуацій, просять телефонувати в поліцію, щоб притягнути винних до відповідальності.

Ізюм під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Ізюм армія РФ руйнувала з літаків та артилерії від березня 2022 року. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм.

Ізюмський напрямок протягом весни та літа у Генштабі називали одним із найскладніших та найактивніших на Харківщині. Підрозділи ЗС Росії, які вчиняли воєнні злочини у Бучі Київської області, воювали після виходу з Київщини під Ізюмом. Журналісти-розслідувачі ідентифікували окупантів Ізюма.

Під час контрнаступу у вересні 2022 року Збройні сили України звільнили місто від загарбників, за участі президента України Володимира Зеленського над містом підняли український прапор.

На кладовищі у лісі, де облаштували позиції російські війська, виявили близько 450 могил часів окупації. На більшості могил не було ні імен, ні прізвищ, лише номери. Жителі Ізюма розповідають про зниклих безвісти, вбитих під обстрілами та закатованих людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією начальника Слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, у багатьох загиблих не було кінцівок або ж їх знайшли зі зв’язаними руками, осколковими пораненнями, пораненими або відсутніми геніталіями, переломами ребер, мотузками на шиї тощо. Для ідентифікації тіл були призначені відповідні судові молекулярно-генетичні експертизи.


Джерело: Суспільне мовлення України