Україна і світ

У Байдена кажуть, що він не планує знімати свою кандидатуру з виборів президента США

Виборча кампанія президент США Джо Байдена наполягає на тому, що чинний глава Білого дому залишиться кандидатом від демократів на виборах президента в листопаді, стверджуючи в новому меморандумі, що виборці все ще підтримують його, навіть попри занепокоєння з приводу його віку, і що партія “не має плану щодо альтернативного кандидата”.

У меморандумі, отриманому NBC News, директор кампанії в штатах Ден Каннінен стверджує це, попри інтенсивне висвітлення в ЗМІ розколів у Демократичній партії.

У Байдена кажуть, що він залишиться кандидатом

– Хоча виборці постійно згадують про вік президента Байдена, коли з ними спілкуються, наші цільові виборці – як ті, що повертаються, так і ті, що вагаються, – все ще планують голосувати за нього, даючи зрозуміти, що дебати не зашкодили підтримці серед виборців, які вирішуватимуть долю цих виборів, – пише він у меморандумі.

Каннінен каже, що він не буде “прикрашати стан перегонів: ми маємо виконати свою роботу, щоб перемогти в листопаді цього року”. Але він підкреслив те, що Байден неодноразово говорив після свого невдалого виступу на дебатах – що він “в цьому (виборах, – Ред.), щоб перемогти”.

Зараз дивляться

– Він – передбачуваний номінант, немає ніяких планів щодо альтернативного номінанта. За кілька тижнів Джо Байден стане офіційним номінантом, – пише він.

Він також заявив, що давно пора припинити боротися один з одним.

– Єдина людина, яка виграє від того, що ми будемо боротись, – це Дональд Трамп, – пише він.

Примітно, що радники Байдена в останні тижні приватно попереджали демократів, що безладні механізми потенційної заміни Байдена на чолі виборчого списку можуть лише ще більше розділити партію.

Віцепрезидент Камала Гарріс найбільш акуратно успадкує існуючу інфраструктуру кампанії, повідомила донорам менеджер кампанії Джулі Чавес Родрігес невдовзі після дебатів, але процес вибору нового кандидата може бути безладним і складним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 20:32:05