Суспільне мовлення

“Тут не поважають військових”: у Львові комунальні автобуси обклеюють наліпками

У Львові комунальні автобуси АТП-1 почали обклеювати наліпками з написом “Тут не поважають військових”. Ситуації передував інцидент, коли водій комунального автобуса №29 залишив на зупинці військового з інвалідністю.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У комунальному АТП-1 дії невідомих називають провокаціями.

За словами в. о. директора ЛК АТП-1 Сергія Климчука, кілька випадків, коли невідомі залишали наліпки на автобусах зафіксували післяобідній час 24 жовтня. Один із них відбувся на площі Двірцевій, біля Залізничного вокзалу, на кінцевій автобуса №29.

Наліпки, якими обклеювали автобуси. Фото: Львівської міської ради

“Ці випадки погано впливають на моральний стан усіх наших водіїв, які, наголошую, перевозять велику кількість людей. А на 29 маршрут взагалі ніхто із водіїв не хоче виходити. Вважаю це провокаціями, адже ми представили відео цієї ситуації з камер спостереження, і водій поніс справедливе покарання щодо своїх дій”, — каже в. о. директора ЛК АТП-1 Сергій Климчук.

На вихідних у соціальних мережах опублікували інформацію про те, що водій автобусного маршруту №29 зачинив двері автобуса перед чоловіком з інвалідністю. Як повідомив керівник міського управління транспорту Орест Олеськів, водія покарали доганою та зняли премію за жовтень.

“Я розмовляв з водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Він почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці — людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі — перед ним стояло кілька інших автобусів. Маю відео з камер спостереження”, — розповів Орест Олеськів.

Керівник управління додав, що водій мав би вчинити по-іншому та спокійно пояснити пасажирам свої дії, чому він не зміг зупинити рух автобуса. Тому покарання – адміністративне у вигляді догани та зняття премії.

Також на YouTube-каналі Львівської міської ради опублікували відео з камер спостереження. На ньому видно, що водій розпочинає рух, коли чоловік з інвалідністю прямує до автобуса.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас в АТП-1 кажуть, що чоловік на зупинці був одягнений у цивільний одяг. І додають, що звинувачувати водія в такому разі у неповазі до військових є не зовсім коректним.

Що відомо

  • У п’ятницю, 20 жовтня, на зупинці на площі Митній, за словами очевидців, водій автобуса №29 відмовився чекати, поки військовий з інвалідністю зайде всередину, та зачинив перед ним двері.
  • На крики пасажирів, що біля дверей військовий з інвалідністю, водій нібито заявив, що має три хвилини на зупинку і чекати не буде.
  • В АТП №1 заявили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію. Йому оголосили адміністративне покарання у вигляді догани та зняття премії за цей місяць.


Джерело: Суспільне мовлення України