Суспільне мовлення

Тренуються у Стрию: історія п’ятикратних чемпіонів з бальних танців

Давид Комарницький та Ангеліна Черковська зі Стрия, що на Львівщині, нещодавно повернулись з Чемпіонату у Британії абсолютними чемпіонами. Танцювальна пара неодноразово ставала переможцями міжнародних та українських змагань. Зараз чемпіони у своєму рідному містечку, попри відімкнення світла та повітряні тривоги, готуються до наступних змагань.

Ангеліна та Давид почали займатись танцями ще у садочку, тоді були у парі з різними партнерами.

“Був перший урок, ми пішли всі разом, я побачила там Давида, ще мого першого партнера, ми всі разом ходили в садочок і мені дуже сподобалось. Я сказала мамі, що я хочу танцювати, так і продовжила”, — розповідає танцюристка Ангеліна Черковська.

Давид Комарницький та Ангеліна Черковська. Фото: Суспільне Львів

“Мене привели насильно на танці, змушували, підкуповували різними цукерки і всім решта, але, коли я станцював на перших змагання, якось сподобалось і продовжив”, — розповідає танцюрист Давид Комарницький.

Мама Давида — тренерка чемпіонів. Розповідає, що після початку повномасштабного вторгнення відновили тренування у перші тижні, щоб відволікти дітей. У квітні команда вирушила на змагання “Блекпул”, це — найпрестижніший турнір для бальних танцівників, там пара стала абсолютними чемпіонами Європи.

“Світло вибило нас з колії, бо виключається світло — одразу холодно. Спочатку діти приносили телефони і включали на телефонах ліхтарики, і ми ставили в рядок там, де вікна і тренувалися. Пізніше ми вже трошки придумали: в нас вже є стрічки, які світять. Виходимо з ситуації, але, звичайно, ми не в рівних умовах, як наші конкуренти”, — каже тренерка Ірина Маріюк.

Тренуються у Стрию: історія п'ятикратних чемпіонів світу з бальних танців

Тренерка Ірина Маріюк. Фото: Суспільне Львів

Загалом Ангеліна та Давид є двократними чемпіонами міжнародних змагань, трикратними світовими чемпіонами, чемпіонами “Блекпул”, і трикратними чемпіонами України. У січні 2023 року пара стала абсолютними чемпіонами змагань у Великій Британії. Навіть після всіх перемог, розповідають, що хвилюються перед виходом на паркет. А в повсякденному житті своїми перемогами не хизуються.

“Я намагаюся титули, які в мене є на паркеті, залишати на паркеті. А в житті, намагаюсь бути простою людиною, як і всі”, — каже танцюрист Давид Комарницький.

Тренуються у Стрию: історія п'ятикратних чемпіонів світу з бальних танців

Фото: Суспільне Львів

“Я так само, щоб не ходити ніби в тебе корона, я просто, як і всі інші діти дружу”, — каже танцюристка Ангеліна Черковська.

Наступні змагання у яких візьме участь танцювальна пара — чемпіонат України. Він відбудеться у Львові 11 лютого 2023 року.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Танцювальна пара зі Стрия перемогла на Відкритому чемпіонаті Великобританії


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин