Суспільне мовлення

Тренера ФК “Львів” затримали після повернення до Білорусі: що йому загрожує

Васілій Хомутовський брав участь в антирежимних проестах у Білорусі 2020 року.

Тренера воротарів ФК “Львів” Васілія Хомутовського було затримано в Білорусі. Про це повідомляє місцеве видання Tribuna.com.

Хомутовський приєднався до “Львова” у 2022 році. В українському клубі він долучився до роботи в тренерському штабі іншого білоруса Олега Дулуба, що очолює команду з вересня минулого року.

Повідомляють, що Хомутовський повернувся до Білорусі для проходження лікування. Натомість на батьківщині проти колишнього голкіпера національної збірної відкрили кримінальне провадження.

Білоруська влада закидує Хомутовському звинувачення в порушенні громадського порядку – у 2020 році той брав участь в антивладних протестах. В одному з відео той визнає, що на протестах виходив на проїжджу частину й тепер може відповісти за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу РБ. Остання може мати максимальне покарання у формі позбавлення волі на термін до трьох років.

Що на це кажуть у ФК “Львів”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мотиви повернення Хомутовського до Білорусі пояснив головний тренер львів’ян Олег Дулуб. Його слова наводить білоруське видання “Наша Ніва”.

“Він поїхав до Білорусі робити операцію на коліні, бо зазнав травми на тренуванні. Сам вирішив, що робитиме операцію саме в Білорусі. Не мав передчуттів, що приїзд до Білорусі може для нього погано закінчитися, все було спокійно. Незабаром він мав приєднатися до роботи в клубі”, – пояснив Дулуб.

Хто такий Васілій Хомутовський

  • 44-річний білоруський ексфутболіст, з 2015 року працює тренером.
  • Колишній воротар збірної Білорусі, за яку провів 26 матчів.
  • На клубному рівні грав за румунський “Стяуа”, білоруські БАТЕ та “Динамо” Мінськ та німецький “Аугсбург”, серед інших клубів.
  • Мав досвід виступів в Україні, де грав у складі сімферопольської “Таврії” та харківського “Металіста”. Провів за ці клуби 8 та 2 матчі відповідно.
  • До ФК “Львів” приєднався у січні 2022 року, де увійшов до тренерського штабу Олега Дулуба.

Що відомо

  • Після чотирьох зіграних матчів “Львів” посідає дев’яте місце в турнірній таблиці українскьої Прем’єр-ліги.
  • Наступний матч очікує на львів’ян у суботу, 1 вересня. Суперником команди Дулуба стане “Дніпро-1”.
  • Головний тренер львів’ян Олег Дулуб очолює команду з вересня 2021 року. У попередньому сезоні 2021/22, що не був дограний через російське вторгнення, команда посідала 12-те місце в таблиці.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин