Суспільне мовлення

Тиждень навчатиме дітей-переселенців: до Львова приїде британський музикант Ешлі Валентайн

У п’ятницю, 18 серпня, у Львівському органному залі виступить британський органіст з Лондона Ешлі Валентайн. Перед цим упродовж тижня музикант та засновник благодійної організації “Make it possible. Ukraine” навчатиме музиці дітей, які втратили домівки через війну.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Вперше Ешлі Валентайн приїхав в Україну в 2015 році на День Незалежності. Протягом двох тижнів музикант подорожував Україною. Зокрема, відвідав Одесу, Львів та Чорнобиль. Відтоді почав влаштовувати благодійні концерти на підтримку України.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Ешлі проводить уроки для українських дітей-біженців у Лондоні.

“Їхній успіх змусив мене задуматися про те, скільки інших українських дітей, подібних до них, перервали свою музичну освіту… і тоді я заснував благодійну організацію “Make It Possible. Ukraine”, — каже органіст.

Перед концертом у Львові чоловік планує тиждень викладати музику в літній школі для дітей-переселенців.

“Я матиму доволі насичений тиждень. Впродовж тижня я буду вчити дітей грати на фортепіано, співати і таке інше. Я також везу з собою книги про музику, які ми зібрали для дітей у Лондоні. Я дуже-дуже радий цій можливості попрацювати з дітками у Львові”, — розповідає Ешлі Валентайн.

А вже 18 серпня музикант виступить у Львівському органному залі. Ешлі Валентайн виконає музику британських композиторів, починаючи з XVI століття: від Орландо Гіббонса та Бенджаміна Косина і до кіномузики Макса Ріхтера. Зокрема, звучатимуть твори, які композитори написали під час воєн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Як музикант я знаю, наскільки музика важлива в житті людей. Живий концерт – це спосіб знову почуватися нормально, навіть в умовах такої жахливої війни. Мій візит покликаний показати, що люди тут, у Лондоні, у Британії, підтримують Україну, і що ми з вами”, – додає органіст.

Що відомо про Ешлі Валентайна

  • Ешлі Валентайн – органіст, музичний директор у церкві Святого Джайлза в Кембервеллі, що в Південному Лондоні.
  • Музикант грає на органі з 12 років. Має дипломи Асоційованої ради Королівських музичних шкіл, а також шкіл Трініті та Гілдхолл.
  • Ешлі Валентайн гастролював по Великій Британії, супроводжуючи німі фільми, а також писав музику до фільмів і камерних ансамблів.


Джерело: Суспільне мовлення України