Суспільне мовлення

Тернопільські та львівські художники створили серію робіт присвячених Соломії Крушельницькій

Тернопільський художник Богдан Ткачик створив серію із 15-полотен, яку присвятив 150-річчю від дня народження оперної співачки Соломії Крушельницької.

За словами митця, серед робіт є 6 портретів людей, які причетні до популяризації життя і творчості співачки, зокрема, Ігор Герета та Петро Медведик.

“Також я намалював краєвиди, де вона босоногою бігала по Тернопільщині. І хату в Білій, де вона проживала, і церкву, де служив її батько, на цвинтарі могилу батька я намалював. Єдине, за чим жалкую, що я не поїхав у те село, де вона народилася, у Білявинці, треба було це намалювати. Ми працюємо над тим проєктом уже рік, бо ми заздалегідь про це домовилися”, – розповідає Богдан Ткачик.

Художник каже, ці роботи готує до спільної виставки творів тернопільських та львівських художників, яку планують відкрити 21 вересня у Львівському Палаці мистецтв.

Картини присвячені Соломії Крушельницькій. Фото: Богдан Ткачик

Богдан Ткачик розповідає, над проєктом митці працюють рік. Зокрема, художники зі Львова у своїх картинах зобразили життя Соломії Крушельницької, яка реалізовувала свою творчість за кордоном. А тернопільські митці показали діяльність співачки на батьківщині. Вони, за словами, Богдана Ткачика, планують презентувати 25 творів.

“Від Тернополя є 4 художники – це я, Микола Шевчук з Теребовлі, Михайло Кузів із Тернополя і Олег Шупляк з Бережан”, – розповідає художник.

Богдан Ткачик розповідає, виставку після Львова планують перенести до Тернополя. Де саме її розмістять, поки невідомо, так само, як і дата її відкриття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 23 вересня виповнюється 150 років від дня народження української оперної співачки Соломії Крушельницької. Указ про відзначення цієї дати на державному рівні Президент Володимир Зеленський підписав у листопаді 2021 року.

Читайте також

  • У Тернополі учні представили в творчих роботах власне бачення образу Соломії Крушельницької


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин