Україна і світ

Святослав Михайлюк – чемпіон НБА у складі Бостон Селтікс

Український баскетболіст Святослав Михайлюк став чемпіоном НБА у складі Бостон Селтікс.

У фінальній серії Бостон Селтікс взяли гору над Даллас Маверікс з рахунком 4:1. У п’ятому матчі серії кельти обіграли суперників з рахунком 106:88 та у вісімнадцяте в історії стали чемпіонами НБА.

Михайлюк – чемпіон НБА у складі Селтікс

Для Бостона цей чемпіонський титул перший за 16 років. Востаннє команда здобувала Кубок Ларрі О’Брайєна за підсумками плейоф НБА у сезоні-2007/08. Для українця Михайлюка це перше чемпіонство у кар’єрі.

Зараз дивляться

27-річний Святослав став другим українцем в історії, якому вдалося перемогти з командою у фінальній серії НБА. Досі єдиним чемпіоном НБА серед українських баскетболістів був Станіслав Медведенко у 2001 та 2002 роках у складі Лос-Анджелес Лейкерс.

НБА також привітала Михайлюка з чемпіонством. Спортивна ліга, представляючи кожного гравця команди Бостон Селтікс, зазначила, що українець став чемпіоном в шостий рік в НБА.

— Задрафтований під 47-м номером з Канзасу в 2018 році, а тепер чемпіон НБА на шостому році…  Сві Михайлюк, – йдеться у дописі.

У фінальній серії сезону НБА Михайлюк з’являвся на майданчику у трьох матчах. Сумарно зіграв майже 15 хвилин, за які набрав 5 очок та відзначився двома асистами.

Упродовж сезону Святослав був гравцем глибокої ротації Бостона. Він провів 42 матчі за команду, у яких двічі розпочинав у старті. У середньому українець проводив 10 хвилин у поєдинку та набирав 4 очки за матч.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 13:26:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин