Суспільне мовлення

Суд у Львові оштрафував військову медсестру за відмову їхати на фронт

Личаківський районний суд Львова оштрафував на 102 тис. грн військову медсестру зі Львова за відмову виконувати наказ. Медикиня мала відправитися у відрядження у зону бойових дій.

Першим про випадок повідомило видання Zaxid.net із посиланням на вирок суду від 8 березня 2023 року.

Як вказано у Єдиному державному реєстрі судових рішень, вона має звання молодшої сержантки та працює на посаді операційної медсестри нейрохірургічного відділення в одній з військових частин.

На початку листопада 2022 року медикиня відмовилась виконати наказ начальника та поїхати у службове відрядження у зону бойових дій.

Під час досудового розслідування з прокурором уклали угоду про визнання винуватості.

Медсестру визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.402 ККУ (Непокора, вчинена в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці) та оштрафували на 102 тис. грн. На вирок може бути подана апеляція впродовж 30 днів.

Згідно з законом покарання могло бути й суворішим. Порушення статті 402 карається й позбавленням волі терміном від 5 до 10 років. Однак обвинувачена визнала свою вину та погодилася понести покарання за злочин із застосуванням положень ст.69 КК (Призначення більш м’якого покарання) у виді штрафу.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як захистити права людини під час війни. Відповідають правники


Джерело: Суспільне мовлення України