Суспільне мовлення

Стан госпіталізованих мешканців модульного містечка у Львові покращився

Стан госпіталізованих мешканців модульного містечка у Львові покращився. Про це повідомила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

“Станом на ранок стан усіх хворих, які лікуються в інфекційній лікарні, покращився. Нових хворих за ніч не поступало і, можливо, сьогодні чотирьох хворих випишуть зі стаціонарного лікування. Стан амбулаторних хворих теж покращився”, — повідомила Марта Матюшко.

Загалом занедужали 41 людина (із них 22 дитини), 30 із них лікуються амбулаторно. Медичні бригади 4-ї міської поліклініки продовжують чергувати у містечку. Нових звернень не було.

Директор Центру соціальної підтримки Володимир Головатий, у підпорядкуванні якого є містечко, розповів, що мешканців модульного містечка харчують одноразово. Обідом їх забезпечує міська рада та згромадження отців-селезіян. Сніданок та вечерю мешканці готують собі самостійно. За словами Володимира Головатого, на обід у суботу люди їли томатний суп, макарони з сиром та сосиски.

У людей, які захворіли, фахівці взяли аналізи та проводять інші лабораторні дослідження, аби з’ясувати причину нездужання. Харчове чи інше отруєння наразі не підтверджене. За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марти Матюшко, очікують отримати результати досліджень у вівторок (7 березня) і п’ятницю (10 березня).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Із модульного містечка, що на Сихові, 5 березня до інфекційної лікарні госпіталізували 11 людей. Попередня причина нездужання — одна з форм кишкової інфекції. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марти Матюшко, стан госпіталізованих — стабільний, харчове чи інше отруєння наразі непідтверджене.
  • Станом на ранок, 6 березня, 37 мешканців модульного містечка на Сихові звернулися за медичною допомогою. Госпіталізували 11 мешканців, з них 9 дітей. Вранці, 7 березня, повідомили про симптоми у 41 людини.
  • Загалом у зимовому модульному містечку проживає майже 750 людей.


Джерело: Суспільне мовлення України