Україна і світ

США відправлять на Близький Схід атомний підводний човен – Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав направити на Близький Схід атомний підводний човен із керованими ракетами USS Georgia, а також прискорити перекидання авіаносця Abraham Lincoln. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті Пентагону. 

США направлять на Близький Схід підводний човен з ракетами: що відомо

Зазначається, що очільник Міноборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом.  

Зараз дивляться

Під час розмови він підтвердив зобов’язання США вжити всіх можливих кроків для захисту Ізраїлю.

Також Остін наголосив на посиленні військової позиції та можливостей США на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні.

Підкріплюючи це зобов’язання, міністр Остін наказав авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, оснащеній винищувачами F-35C, прискорити свій перехід до зони відповідальності Центрального командування. 

Крім того, очільник Міноборони США дав розпорядження відправити в район Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia (SSGN 729). 

Також під час телефонної розмови міністри оборони двох країн обговорили операції Ізраїлю в Газі та важливість зменшення шкоди цивільному населенню, прогрес у забезпеченні припинення вогню та звільнення заручників, утримуваних у Газі. 

Водночас міністри обговорили зусилля щодо стримування агресії з боку Ірану, ліванської Хезболли та інших пов’язаних з Іраном угруповань по всьому регіону.

Ескалація на Близькому Сході

Нагадаємо, що наприкінці липня цього року стало відомо про ліквідацію лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії, а також одного з його охоронців.

Іран і бойовики ХАМАСу одразу ж звинуватили в смерті свого лідера Ізраїль, проте Єрусалим свою причетність не підтвердив і не спростував. Примітно, що єврейська влада після нападу 7 жовтня 2023 року обіцяла ліквідувати лідерів ХАМАСу.

Зокрема, перед ліквідацією Ганії було знищено й одного з командирів Хезболли – Фуада Шукра.

Після зазначених ударів духовний і фактичний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, за даними NYT, віддав наказ завдати удару по Ізраїлю. Згодом в Ірані анонсували наближення “цікавих подій”, які нібито весь світ побачить за кілька годин.

Крім того, Axios писав, що після зростання ескалації США почали підготовку до можливого нападу на ізраїльтян з боку Ірану.

Джерело: сайт Пентагону

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 07:01:04