Україна і світ

США надали новий пакет допомоги Україні на $375 млн

Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про виділення $375 млн на військову допомогу для України.

Про це йдеться на офіційному сайті Білого дому. Пакет включає артилерійські боєприпаси, ППО, протитанкові ракети та іншу важливу зброю та обладнання.

Окрім того, США планують оголосити про підтримку України на ще $8 млрд.

Раніше видання Politico повідомляло, що США можуть відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах пакету військової допомоги на $375 млн.

Ракета Joint Standoff Weapon, яку використовують ВПС і ВМС США, а також низка союзників, може бити на відстані понад 70 миль (112 км). Ці ракети дадуть змогу Україні бити по російських військах із безпечнішої відстані.

За словами двох американських чиновників і людини, знайомої з питанням, пакет військової допомоги, який ще доопрацьовують, також міститиме артилерійські боєприпаси, ракети ППО.

Пакет допомоги на суму $375 млн став найбільшим із травня цього року і, можливо, останнім (до кінця фінансового року 30 вересня) у межах президентських повноважень на скорочення озброєнь, що дозволяє президенту США вилучати зброю, боєприпаси і матеріальні засоби з військових запасів і надавати іншим країнам без схвалення Конгресу.

Нові ракети, хоча й не мають тієї дальності, про яку просить Київ, все ж дадуть Україні нову потужну зброю проти російських військ, що наступають на сході країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дальність польоту в 112 км дасть змогу пілотам триматися якомога далі від лінії фронту і російських систем ППО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 01:14:42