Україна і світ

Справа Йоста Кляйна: у Швеції закрили розслідування інциденту на Євробаченні 2024 Нідерландський мовник Avrotros вимагає реакції від EBU. 15 Серпня, 16:05


У Швеції прокуратура припинила розслідування проти представника Нідерландів на Євробаченні 2024 Йоста Кляйна. Тепер місцевий телерадіомовник Avrotros планує найближчим часом провести переговори з Європейською мовною спілкою (EBU) щодо інциденту.

Справа Йоста Кляйна – що відомо

Відомо, що розслідування припинили через брак доказів. Нагадаємо, все почалося з того, що артист нібито посварився з операторкою на шоу та вдарив по камері, після чого його дискваліфікували, й у фіналі він не виступав.

– З самого початку ми заявляли, що ця дискваліфікація була непотрібною та непропорційною тому, що сталося, – йдеться у заяві нідерландського мовника.

В Avrotros глибоко розчаровані тим, що інцидент завершився таким жорстоким покаранням для представника Нідерландів. Під час розмови з EBU основну увагу планують приділити саме несправедливій дискваліфікації, дізналося видання RTL.

Зараз дивляться

– Ми також обговоримо всі інші наші заперечення щодо ситуації, яка сталася за лаштунками Євробачення. Раніше ми виклали їх у нашому детальному листі-протесті до EBU, на який ми досі не отримали відповіді. Позиція Avrotros залишається незмінною: Євробачення повинно бути про артистів та їхні музичні послання. Слово за EBU, – додав мовник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після своєї дискваліфікації Кляйн доволі різко висловився про пісенний конкурс і навіть послав його якомога далі. Проте, також він натякав, що може знову вийти на сцену шоу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 16:07:05