Україна і світ

Рідкісного паразита – єнотову аскариду, виявили у мозку двох американців: тривожна знахідка


Рідкісного паразита Baylisascaris procyonis, що живе в кишківнику єнотів, не завдаючи їм шкоди, виявили у двох мешканців Лос-Анджелеса.

Про це повідомив Департамент громадської охорони здоров’я округу.

У єнотів живе в шлунку, у людей вражає мозок

Єнотова аскарида, потрапивши в людський організм, може вражати мозок, спинний мозок і очі.

Офіцер охорони здоров’я округу Лос-Анджелес доктор Мунту Девіс закликав громадськість вживати заходів обережності, щоб запобігти поширенню хвороби.

– Прості запобіжні заходи, такі як регулярне миття рук, уникнення прямого контакту з дикими тваринами та їхніми відходами допоможе залишитися нам здоровими, – наголосив Девіс.

Фахівець попередив, що у групі ризику – діти, люди похилого віку, вагітні жінки, люди з ослабленою імунною системою. Якщо через помилку чи неохайність до рота цих людей потраплять забруднені землею пальці чи предмети, через ротову порожнину можуть проникнути і фекалії тварин. В даному випадку – єнотів. Єнотова аскарида для людей надзвичайно небезпечна.

Викликає набряк мозку і подальшу сліпоту

Варто зазначити, що собаки та коти також чутливі до цієї  інфекції. Якщо вони проковтнуть фекалії єнота або заражені яйцями єнотової аскариди матеріали, можуть постраждати.

Представники охорони здоров’я заявили, що виявлення випадків викликає занепокоєння через велику кількість єнотів, які живуть у безпосередній близькості від людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Клінічних випадків єнотового аскаридозу у людей досі не було детально описано. Але за даними Національної медичної бібліотеки, у людей паразит може викликати набряк мозку, очей і подальшу сліпоту.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-23 11:50:36