Суспільне мовлення

Спорткомплекс у Кам’янці-Бузькій: БЕБ попередило розтрату 117 млн грн

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки попередили розтрату 117 млн грн у Львівській області. Таку суму з бюджету мали скерувати на будівництво спорткомплексу у Кам’янці-Бузькій.

Про це повідомили на сайті Бюро економічної безпеки України.

Переможцем у тендері на будівництво спорткомплексу, за даними БЕБ, стала компанія без досвіду проведення подібних робіт.

“Дослідивши документи, аналітики виявили невідповідність переможця тендера кваліфікаційним критеріям, що встановив замовник. Як з’ясувалося згодом, службові особи товариства, що мало отримати підряд, надали на тендер неправдиві відомості про начебто наявність досвіду у будівництві таких споруд”, — повідомили у БЕБ України.

БЕБ направило до розпорядника грошей лист з рекомендацією переглянути рішення щодо укладеного договору.

Одночасно інформацію про виявлені порушення скерували до департаменту моніторингу та перевірок закупівель Держаудитслужби. Після цього Держаудитслужба зобов’язала замовника розірвати договір на будівництво спорткомплексу.

“Також аналітики направили інформаційного листа про ймовірний факт службового підроблення (внесення неправдивих відомостей в офіційні документи) до Головного управління Національної поліції у Львівській області”, — додають у БЕБ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спорткомплекс у Кам’янці-Бузькій планували збудувати на умовах співфінансування з обласного та міського бюджетів.


Джерело: Суспільне мовлення України