Україна і світ

Спалах кишкових інфекцій на Дніпропетровщині, статистика, причини — Держспоживслужба

У Дніпропетровській області зафіксували спалах захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ) через спеку. Про це повідомляють у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

– За половину 2024 року в Дніпропетровській області зареєстровано 2 тис. випадків захворювань на гострі кишкові інфекції. Серед захворілих 60% – діти до 17 років, – ідеться в повідомленні.

Статистика за тиждень

Зазначається, що лише за минулий тиждень у регіоні було зареєстровано 177 випадків захворювань на ГКІ, зокрема на ротавірусний ентерит і сальмонельоз. Цей показник на 12,7% вищий за попередній тиждень.

Зараз дивляться

Відомо, що спалахи ГКІ відбуваються під час спеки, яка сприяє швидшому розмноженню збудників кишкових інфекцій.

Статистика ботулізму

За даними Дніпропетровського обласного Центру контролю і профілактики хвороб (ЦКПБ), у червні цього року 15 осіб потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм. Загалом від початку року медики зареєстрували 39 випадків захворювання.

– Випадки ботулізму зафіксовано в Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Черкаській, Чернівецькій областях та Києві, – повідомили в ЦКПБ.

Причини харчових отруєнь

Ймовірною причиною захворювань на ботулізм стали продукти домашнього виробництва: паштети, в’ялена риба та м’ясо.

На щастя, усім хворим надали необхідну медичну допомогу. Протиботулінічною сироваткою, яку вводять у разі таких інфекцій, забезпечені всі регіони в Україні.

Джерело: dnepr.info

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 14:45:06