Суспільне мовлення

“Сонечко, я вдома”: жінка звільненого з полону захисника Маріуполя про першу розмову з чоловіком

Маріупільчанка Оксана Дубик, яка мешкає у Львові, розповіла про перший дзвінок від чоловіка Ігоря Дубика. За її словами, він сказав, що кохає і чекає зустрічі та попросив, аби привезли йому домашнього солодкого і хліба.

У четвер, 1 грудня відбувся черговий обмін полоненими між Україною та Росією. Це четвертий обмін, під час якого звільнили 50 українських захисників, серед них чоловіка Оксани Дубик — 59-річного Ігоря.

Жінка впізнала чоловіка на фото, які опублікували телеграм-канали, а за деякий час він сам їй зателефонував.

“Він сказав: “Сонечко, я вже вдома. Я тебе цілую”. Я сказала, коханий, я знаю, що ти вдома, я тебе дуже чекаю і люблю”, — розповіла Оксана Дубик.

Оксана Дубик каже, що судячи з фото, чоловік помітно схуд. Разом із дітьми вони вирішили одразу їхати до Ігоря. На прохання чоловіка Оксана приготувала крем для “Наполеона”.

“Він попросив “Наполеон”, ми приготували домашній крем, а коржі купимо, бо не мали де спекти. Я думаю, крем не заміниш. Дочка напекла рогаликів з вишнею, він замовив. Син взяв сала соленого. Чоловік хоче масла, хліба, сиру. Вони зараз все хочуть”, — каже Оксана Дубик.

Далі звільнених з полону захисників обстежать. Деякий час вони мають бути на реабілітації.

Чоловік Оксани Дубик був у полоні з 17 травня. Він був у тюрмі в “Оленівці”, потім чоловіка перевезли. Про 59-річного Ігоря Оксана отримувала звістки лише від тих хлопців, кого звільнили раніше. Тим часом у Львові жінка разом з іншими рідними військовополонених захисників Маріуполя виходила на акції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Була віра, що він повернеться. Мені, мабуть, давали сили діти і онуки, кохання до чоловіка. І віра в те, що він мусить повернутися до мене”, — каже Оксана Дубик.

Що відомо

  • Оксана Дубик переїхала з Маріуполя до Львова через місяць обстрілів. Виїжджати вирішили тоді, коли “гради” накрили оселю. Спочатку йшли пішки. Далі — проїхали 12 блокпостів на машині з незнайомцем.
  • Через три дні жінка з батьком були у Львові. Зі свого будинку Оксана встигла забрати небагато речей. Серед них — родинне фото та нагороди чоловіка.
  • З чоловіком — військовим — Оксана не мала зв’язку з кінця лютого. Від початку повномасштабного вторгнення ветеран АТО вдруге пішов захищати рідну землю.
  • До війни Оксана Дубик працювала будівельницею. У Львові жінка разом із землячками відкрила квітковий магазин. Також жінка брала участь у акціях рідних захисників Маріуполя.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин