Суспільне мовлення

Смерть школяра на водоспаді: львівську вчительку звільнили від кримінальної відповідальності

Сколівський районний суд Львівщини звільнив від кримінальної відповідальності вчительку львівської школи № 82. Жінку звинувачували у неналежному виконані обов’язків, що спричинило смерть школяра. Про це повідомило видання “Zahid.net” з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Йдеться про справу щодо загибелі учня 6 класу під час екскурсії на водоспаді у селі Кам’янка Стрийського району. Як повідомляло Суспільне, 2 червня 2021 року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього). Максимальне покарання, яке загрожувало вчительці — до 5 років позбавлення волі.

Відповідно до інформації, оприлюдненої у Єдиному реєстрі судових рішень, суд звільнив вчительку від кримінальної відповідальності та передав жінку на поруки трудового колективу школи. Таке рішення Сколівський районний суд ухвалив 16 травня 2023 року.

На поруки трудового колективу жінку передали строком на 1 рік за умови, що вона виправдає довіру колег.

“Якщо протягом року з дня передачі на поруки, вона не виправдає довіру трудового колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи № 82 можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу”, — йдеться в ухвалі суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про загибель 12-річного школяра

  • 2 червня на Стрийщині під час екскурсії на водоспад загинув учень 6 класу однієї із львівських шкіл. Лікарям не вдалось врятувати дитину.
  • Вчителька, яка супроводжувала дітей, отримала серцевий напад. Її госпіталізували у реанімаційне відділення Сколівської лікарні.
  • За фактом загибелі 12-річного школяра під час екскурсії у селі Кам’янка правоохоронці відкрили кримінальне провадження.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин