Львівський портал

Ситуація на Харківщині: ворог мав частковий успіх у районі Лук’янців, просування зупинено

Російські окупанти продовжують наступ на півночі Харківської області, мали частковий успіх у районі села Лук’янці, проте просування вдалося спинити. Про це йдеться в обідньому зведенні Генштабу за 13 травня.

«Станом на 14:00 на Харківському напрямку ворог не припиняє наступальні дії, здійснив 11 атак, наразі тривають два бойові зіткнення. Противник не припиняє спроб витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій. Мав частковий успіх в районі населеного пункту Лук’янці. Просування ворога зупинено. В той же час Сили оборони здійснюють контратакувальні дії», – йдеться у повідомленні.

Війська РФ завдали 8 авіаударів в районах населених пунктів Уди, Вовчанськ, Липці, Графське та Веселе Харківської області.

Для посилення українських підрозділів на північ Харківщини скерували завчасно створені резерви. У Генштабі кажуть, що подальше нарощування українських сил залежатиме від розвитку ситуації.

Усі наші підрозділи, запевняють у Генштабі, забезпечені необхідною кількістю зброї.

З початку доби 13 травня втрати рашистів на Харківському напрямку становлять 97 осіб, втрати озброєння і військової техніки – 8 одиниць.

Передісторія

Наступ на північ Харківщини російські окупанти почали вдосвіта 10 травня. Тоді вони намагались прорвати лінію фронту у районі Вовчанська, втім Сили оборони відбили всі атаки. Згодом почались бої за прикордонні села у сірій зоні: Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійникове та Огірцеве.

Вранці 12 травня Генштаб повідомив, що росіянам вдалось окупувати Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку на півночі Харківщини.

Головком ЗСУ Олександр Сирський запевнив, що українське військо знає плани ворога і гнучко реагує на всі дії РФ, проте ситуацію в Харківській області називає «суттєво загостреною».

У ГУР кажуть, що заздалегідь знали про наступ російських військ на північ Харківщини.

Станом на ранок 13 травня у Генштабі заявили, що тривають бої за Вовчанськ, ворог має тактичний успіх. Для посилення наших підрозділів залучають резерви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-13 16:53:13