Суспільне мовлення

“Школа супергероїв”: у Львові презентували освітній проєкт для дітей, які перебувають у лікарні

У львівській лікарні святого Миколая, 30 червня, відкрили “Школу супергероїв”. Там навчаються діти, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Про це розповів керівник освітнього центру “Школа супергероїв” у Львові Андрій Тищенко.

“В нас немає типових уроків від дзвінка до дзвінка. Коли лікар дозволяє, коли дитинка себе гарно почуває, тоді і вчитель приходить. Якщо дитина не може спуститись до нас в клас, або піднятись, бо в нас на 4-му поверсі також є клас, вчитель йде до дитини в палату – займається з нею індивідуально”, – каже Андрій Тищенко.

10-річний Максим Савченко на відкритому уроці малює свою мірю – це теплиця для вирощування квітів. Хлопчик розповідає, потрапив до цієї лікарні вчора.

“Гуляв і їхав, і в кущах там була річка, трохи не впорався з управлінням і впав.
Трохи голова болить”, – розповідає 10-річний пацієнт.

В пілотному режимі школа працювала з 14 лютого, за словами керівника школи, за цей час відбулось 1600 уроків. З дітьми працюють 19 вчителів, у них адаптована шкільна програма.

“Дітки повинні бути активні, вони повинні не тільки перебувати в лікарняному ліжку, вони повинні і вчитися, і рухатися – це буде пришвидшувати реабілітацію, процес одужання”, – каже Генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

За словами Олега Самчука, наразі в медзакладі лікуються близько трьох сотень дітей, у “Школі супергероїв” навчаються близько 30 дітей. Там планують відкрити ще декілька класів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин