Суспільне мовлення

Шість російських ракет поцілили по об’єктах на Львівщині: ситуація у Львові та області

У вівторок, 15 листопада, по Львівщині поцілили шістьма ракетами, ще сім ракет — збили військові ПВК “Захід”. Про це повідомив під час брифінгу у медіацентрі “Україна” начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ситуація у області

За словами Максима Козицького, ракети влучили у три енергетичні об’єкти. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Усі три об‘єкти зазнали критичних ушкоджень.

На Львівщині діють аварійні відключення електроенергії.

“На ранок 95% абонентам світло подали. Попри це світла немає. Це пов’язано з тим, що діють графіки аварійних відключень. Подана на сьогодні потужність на Львівщину — близько 200 МВт. У мирний час залежно від сезону ми споживали від 650 до 750 МВт. На даний час тільки 30% абонентів можуть одномоментно користуватися світлом”, — сказав Максим Козицький.

Графіки відключень електроенергії будуть діяти надалі. Ознайомитися з ними можна на сайті “Львівобленерго”. Як тільки “Укренерго” дасть можливість використовувати більше потужностей, графіки зменшать.

Над ліквідацією наслідків ракетних ударів на трьох об’єктах працювали 29 спецмашин та 160 рятувальників, повідомили у ДСНС Львівщини. За словами Максима Козицького, щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у Львівській області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців.

Крім цього, внаслідок ракетних ударів в області пошкоджені дахи трьох житлових будинків, вибиті вікна в двох житлових будинках та зруйнований один гараж. Одна людина отримала поранення. 38-річний чоловік у стані середньої важкості.

Ситуація у Львові

Як розповів під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.

“Енергетики обіцяють в найближчі години подати максимально електропостачання до всіх споживачів. Ми маємо забезпечене альтернативне електропостачання для наших медичних об’єднань”, — повідомив Андрій Садовий.

Міський голова закликав мешканців носити з собою світловідбивальні елементи у разі відключення електроенергії. Також підготувати вдома невеликий запас води.

“Вчора (15 листопада, — ред.) фактично в більшості вода подавалася через нашу систему дизель-генерації. Я би просив, щоби мешканці вдома мали невеликий запас води. Тому що коли зникає напруга, є певний час для переходу на дизель-генерацію”, — пояснив Андрій Садовий.

Він також розповів, що у Львові майже 100 ОСББ подали документи на участь у міській програмі компенсації до 50% за куплені електрогенератори.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій Садовий додав, що від 17 листопада школи та дитсадочки працюватимуть очно.

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.


Джерело: Суспільне мовлення України