Україна і світ

Що таке блефаропластика, кому вона потрібна – пояснює пластичний хірург

Блефаропластика – це хірургічна процедура, яка покращує зовнішній вигляд повік та робить погляд більш глибоким та впевненим. Операцію здійснюють шляхом видалення обвислої шкіри з верхніх або нижніх повік. Як в Україні, так і за кордоном ця операція користується неабияким попитом серед жінок.

Про особливості пластики повік та показання до неї Фактам ICTV розповів відомий пластичний хірург, заслужений лікар України Дмитро Слоссер.

Зараз дивляться

Чому варто робити блефаропластику

З віком шкіра навколо очей старіє та поступово втрачає еластичність. Відсутність еластичності в поєднанні з силою тяжіння призводить до утворення надлишку шкіри на верхніх і нижніх повіках.

Блефаропластика, або пластика повік, значно покращує зовнішній вигляд частини обличчя навколо очей.

Під час процедури лікар видаляє мішки під очима або надлишки шкіри з верхніх повік. Бувають випадки, коли такі операції відбуваються в комплексі.

Крім того, пластичний хірург може поєднувати пластику повік із іншими операціями на обличчі. Наприклад, часто її комбінують з ринопластикою, підтяжкою брів тощо.

Лікар пояснює, що блефаропластика передбачає делікатне видалення надлишку шкіри та жирової тканини.

– Операція найчастіше виконується задля досягнення косметичних результатів, але в деяких випадках здатна покращити поле зору в людей із сильним птозом верхніх повік, – додає пластичний хірург.

Як проходить операція з омолодження частини обличчя навколо очей

Кожна пацієнтка чи пацієнт перед операцією має пройти необхідне медичне обстеження і здати аналізи.

Бувають випадки, коли напередодні процедури необхідна окрема консультація з офтальмологом.

Впродовж підготовчого періоду рекомендовано вести здоровий спосіб життя й тимчасово припинити прийом медичних препаратів, які потенційно можуть викликати кровотечу.

Зазвичай кваліфікований пластичний хірург виконує верхню або нижню блефаропластику орієнтовно за одну годину.

Якщо операція відбувається в комплексі на нижніх і верхніх повіках – її тривалість коливатиметься в межах двох годин за відсутності ускладнень.

Верхня блефаропластика

Під час верхньої блефаропластики пластичний хірург робить надрізи у природній складці верхньої повіки, видаляє надлишок шкіри та/або зайвий жир.

Після завершення періоду відновлення шви на повіках будуть майже непомітні.

Нижня блефаропластика

Під час такої операції пластичний хірург зробить розріз трохи нижче лінії нижніх повік. Через нього відбуватиметься видалення зайвої шкіри з повіки.

У деяких випадках лікар може використовувати розріз, прихований всередині нижньої повіки (транскон’юнктивальний), щоб виправити проблеми з нею та перерозподілити або видалити надлишок жиру.

Реабілітація після блефаропластики

Після проведення операції на верхніх повіках будуть накладені малопомітні шви.

Натомість нижні повіки, якщо операція виконана транскон’юктивально, швів не потребують.

Навколо очей зазвичай виникає припухлість і синці, що поступово зникатимуть. Кілька днів після операції варто перебувати вдома та обмежити свою активність, щоб повіки загоїлись.

Більшість людей почуваються комфортно в громадських місцях через 10-14 днів. Але для повного загоєння може знадобитися кілька місяців.

Під час відновлення після блефаропластики за призначенням вашого пластичного хірурга можна використовувати холодні компреси та мазь з антибіотиками. Це зменшить набряк та больові відчуття.

– Блефаропластика не зупинить старіння шкіри навколо очей. Але результат зазвичай зберігається довго. Операцію на верхній повіці можна буде повторити через 7-10 років, а операцію на нижній рідко потрібно робити більше одного разу, – наголошує Дмитро Слоссер.

Досвідчений пластичний хірург може усунути вікові зміни, сильні птози (обвисання) шкіри, але не відкоригувати асиметрію очей.

Важливо розуміти особливості свого обличчя й усвідомлювати, яким буде кінцевий результат, уже перед проведенням операції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 14:02:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин