Суспільне мовлення

“Рух” звинуватив “Дніпро-1” в “односторонньому” перенесенні матчу УПЛ: що сталося і як це пояснюють у клубі

Команди мали зіграти у наступному турі чемпіонату України.

Керівництво лідера чемпіонату України “Руху” звинуватило “Дніпро-1” в тому, що дніпряни без погодження перенесли матч УПЛ. Про це повідомила пресслужба львів’ян.

Матч “Рух” – “Дніпро-1” мав відбутися у межах 5-го туру чемпіонату України у неділю, 27 серпня. Проте після завершення 4-го туру Дирекція УПЛ повідомила про перенесення поєдинку на невизначений термін – через участь дніпровської команди у єврокубках.

Гра за участі “Дніпра-1” вже вдруге переноситься у сезоні УПЛ – аналогічним чином не відбувся і стартовий поєдинок проти “Ворскли”. Проте на цей раз суперник дніпрян – “Рух” – не погоджувався з рішенням про перенесення.

Що сталося?

“Дніпро-1” за підсумками матчевого протистояння проти “Славії” у третьому раунді Ліги Європи вилетів до Ліги конференцій. І тепер має зіграти два поєдинки за потрапляння до групового етапу єврокубку проти словацького “Спартака” Трнави.

Обидва матчі проти “Спартака” Трнави дніпряни проведуть у Словаччині – 23-го (у Трнаві) та 31 серпня (у Кошице). Однак між цими поєдинками віцечемпіони України мали повернутися до України на гру проти “Руху”.

У підсумку “Дніпро-1” вирішив перенести гру проти “Руху”, звернувшись до УПЛ. І, як стверджують представники львівського клубу, навіть не потребував їхньої згоди.

Як у “Руху” відреагували на перенесення матчу проти “Дніпра-1”?

Технічний директор “Руху” Олександр Чабан в інтерв’ю клубному сайту розповів про зміни в регламенті УПЛ перед початком сезону. Ними передбачається, що клуби, які змагаються в єврокубках, мають право на перенесення матчів без згоди суперника: через повномасштабне вторгнення вони витрачають додатковий час на переїзди, а футболісти не встигають відновлюватися.

Чабан наголосив: зміни у регламенті УПЛ є “абсурдними”. І вимагає від керівництва Прем’єр-ліги прибрати їх, оскільки вони є “односторонніми”.

“Керівництво “Дніпра-1″ неофіційно звернулося до нашого клубу. Спочатку хотіли перенести матч зі Львова до Ужгорода. А коли отримали відмову, вирішили за допомогою УПЛ взагалі перенести матч на невизначений термін”.

“Така норма дійсно прописана в регламенті. Вона шляхом маніпуляцій тишком-нишком була просунута “Шахтарем” і керівництвом УПЛ. Це питання регламенту, як і деякі інші норми, свідомо не виносились на широке обговорення клубами. Виконком УАФ проголосував і ухвалив такі рішення, а тепер багато з цих нюансів опиняються на поверхні. Прем’єр-ліга і її керівництво зробили все, аби це питання не обговорювалось клубами, ніхто не акцентував на цьому пункті. Вони чудово розуміли й усвідомлювали абсурдність і скандальність цієї норми, але мовчки просували її”.

У “Руху” також закликали інші клуби УПЛ виступити проти нового пункту в регламенті. І вважають, що через його наявність в чемпіонаті створюється “обраний” пул клубів.

“Закликаємо усі інші клуби чемпіонату провести оперативну нараду щодо цього питання, аби змінити цей пункт регламенту. Не може клуб фактично одноосібно вирішувати, коли та де йому грати і диктувати умови іншим. Зараз виглядає так, що теперішнє керівництво УПЛ і УАФ діють виключно в інтересах обраних клубів”, – додав Чабан.

Які матчі перенесли від початку нового сезону?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Матч “Рух” – “Дніпро-1” – не перший, що переноситься через участь українських клубів у єврокубках. Крім нього, у п’ятому турі не відбудеться й гра “Динамо” – “Верес”, однак представники рівненського клубу не висловлювали незгоди з рішенням УПЛ про перенесення.

  • “Ворскла” – “Дніпро-1” (перший тур, ініціатор – обидві команди)
  • “Динамо” – “Металіст 1925” (третій тур, “Динамо”)
  • “Динамо” – “Верес” (п’ятий тур, “Динамо”)
  • “Рух” – “Дніпро-1” (п’ятий тур, “Дніпро-1”)

Що відомо про сезон “Руху” та “Дніпра-1”

  • “Рух” у нинішньому сезоні чемпіонату України зіграв чотири матчі та набрав 10 очок. Завдяки цьому результату підопічні Віталія Пономарьова очолюють турнірну таблицю УПЛ.
  • “Дніпро-1” розпочав виступи в єврокубках у кваліфікації Ліги чемпіонів завдяки другому місцю у попередньому сезоні УПЛ. Однак після поразок у протистояннях від “Панатінаїкоса” та “Славії” опинився у відборі Ліги конференції.
  • “Дніпро-1” зіграв у межах української Прем’єр-ліги три матчі, в яких здобув чотири очки та займає 11-е місце у турнірній таблиці.
  • У шостому турі УПЛ “Рух” зіграє 3 вересня проти “Металіста 1925”, а “Дніпро-1” в той же день – з “ЛНЗ”.


Джерело: Суспільне мовлення України