Суспільне мовлення

“Рух” U19 виграв перший матч в історії у Юнацькій лізі УЄФА

Матч-відповідь між командами відбудеться 5 жовтня.

Львівський “Рух” з перемоги розпочав новий сезон Юнацької ліги УЄФА. У першому матчі стартового раунду Шляху переможців ліг українська сторона з рахунком 1:0 здолала польський “Заглембє”.

“Рух” вийшов до Юнацької ліги УЄФА в якості чемпіона національної першості України серед команд U19. У сезоні 2021/22 львів’яни стали першими, випередивши однолітків з київського “Динамо” на одне очко.

“Рух” став одним з двох представників України в поточному розіграші Юнацької ліги УЄФА. Інший український клуб, “Шахтар”, розпочав виступи через Шлях Ліги чемпіонів з перемог над німецьким “Лейпцигом” (2:0) та шотландським “Селтіком” (2:1).

“Шахтар” U19 здобув другу перемогу у Юнацькій лізі УЄФА і очолив турнірну таблицю групи

У першому, номінально домашньому для “Руху” матчі проти “Заглембє” в польському Любіні все вирішив один м’яч. Перемогу команді Віталія Пономарьова приніс гол Руслана Непейпієва на 24-й хвилині.

Попри видалення захисника Богдана Слюбика, “Рух” зумів відстояти переможний результат. Та боротиметься за вихід до другого раунду за три тижні, 5 жовтня.

Юнацька ліга УЄФА. Шлях переможців ліг. Перший раунд. Перший матч

“Рух” U19 (Україна) – “Заглембє” U19 (Польща) 1:0

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Гол: Непейпієв, 24

Що відомо

  • За підсумком другого раунду Шляху переможців ліг в Юнацькій лізі УЄФА вісім команд зіграють у плей-оф із суперниками, що посіли другі місця в групах Шляху Ліги чемпіонів. Переможці матчів плей-оф вийдуть до 1/8 фіналу.
  • У другому раунді Шляху переможців ліг на “Рух” у разі проходження “Заглембє” очікуватиме переможець пари “Меркуря-Чук” (Румунія) – “Галатасарай” (Туреччина). Базова дата початку матчів другого раунду – 26 жовтня.
  • Найбільшим успіхом України в Юнацькій лізі УЄФА залишається вихід “Шахтаря” у фінал турніру в сезоні 2013/14. У вирішальному протистоянні з “Челсі” донеччани програли з рахунком 2:3.

Що далі

  • 5 жовтня. “Заглембє” U19 – “Рух” U19 (матч-відповідь)


Джерело: Суспільне мовлення України