Суспільне мовлення

Рух транспорту по вулиці Стрийській відновлять 7 липня

ДСНС завершило рятувально-пошукові роботи у будинку, в який влучила російська ракета 6 липня. Вулиця Стрийська знову буде проїзна для громадського та приватного транспорту. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зараз рятувальники забирають спеціальну техніку, після чого районні адміністрації розпочнуть обстеження квартир.

Маршрути № 3А і 18, тролейбус № 25 та приватний транспорт може почати курсувати по вулиці Стрийській о 11 годині.

Вранці 6 липня обмежили рух транспорту на таких вулицях:

  • Вулиця Стрийська від Монумента Слави до Центру обслуговування платників Львівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області.
  • Вулиця Сахарова: вулиця Княгині Ольги до вулиці Стрийської.
  • Вулиця Героїв Майдану у напрямку вулиці Стрийської.

Міський голова Андрій Садовий додав, що вулиця Стрийська буде перекрита для руху транспорту, доки рятувальники не завершать розбір завалів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

О 7 ранку 6 липня патрульній поліції повідомили, що рух відновили на вулиці Княгині Ольги та Героїв Майдану. Частково залишився перекритий рух на вулиці Стрийській від повороту на вулицю Сахарова до Монумента Слави.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

  • Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.
  • Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.
  • Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет – у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.
  • Внаслідок ракетного удару, попередньо загинули 5 людини. За уточненими даними, 40 людей отримали травми.
  • За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
  • За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.
  • 7 липня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що внаслідок ракетного удару по Львову загинуло 10 людей.


Джерело: Суспільне мовлення України