Суспільне мовлення

“Рух” стверджує, що “Інгулець” не погоджує використання VAR у матчі УПЛ: позиції клубів

Що на це кажуть в українській Прем’єр-лізі.

“Рух” та Українська Прем’єр-ліга не можуть отримати від “Інгульця” ствердну відповідь на запит про використання системи VAR у перенесеному матчі 10-го туру чемпіонату України.

Командам належить зустрітися в середу, 19 квітня. Матч у Петровому на полі “Інгульця” має важливе значення в контексті боротьбі за виживання: петрівці посідають в таблиці 10-те місце, натомість “Рух” йде у зоні стикових матчів 14-м та відстає від майбутнього суперника на три очки.

З огляду на важливість матчу львів’яни ініціювали використання системи VAR у Петровому власним коштом. Проте скаржаться, що “Інгулець” не відповідає на їхні запити щодо погодження відповідної системи.

Позиція “Руху”

У суботу, 15 квітня, на сайті “Руху” вийшла заява щодо ситуації з використанням VAR у перенесеному матчі з “Інгульцем”. Клуб стверджував, що був готовий взяти на себе всі витрати для функціонування системи у поєдинку, проте не отримав відповіді від клубу з Петрового.

“Футбольний клуб із Петрового, як господар матчу, жодним чином не відреагував на [офіційний лист], фактично саботуючи офіційні рішення. […] «Рух» погодився понести додаткові витрати задля того, щоби гарантувати роботу ВАР у Петровому. Тобто всі фінансові, організаційні та безпекові питання «Рух» готовий узяти на себе”.

“Однак, оскільки футбольний клуб «Інгулець» продовжує «грати в мовчанку», а за регламентом його письмова згода обов’язкова у вирішенні цього питання, Українська Прем’єр-ліга звернулася з офіційним листом до керівників обидвох клубів узгодити це питання до 18:00 неділі, 16 квітня”.

“Поки відповіді від футбольного клубу з Петрового немає — це викликає щонайменше подив. Футбольний клуб «Рух» виступає за прозорість українського футболу та за те, щоби всі матчі проходили у чесній і справедливій боротьбі. Натомість ми не бачимо такого ж бажання і від «Інгульця», який ігнорує пропозицію «Руху» про застосування VAR під час цього матчу та не відповідає на офіційні звернення керівних органів українського футболу».

“Рух” не перемагає в чемпіонаті в п’яти матчах поспіль. ФК “Рух”

Позиція “Інгульця” та УПЛ

Видання FanDay.net звернулося за коментарем щодо VAR до президента клубу Олександра Поворознюка. Але той розповів, що листа від “Руху” ще не бачив.

“«Інгулець» відмовився від VAR? Я ні від чого не відмовлявся. Такого листа взагалі не бачив, і мене зараз на місці немає”.

Натомість в УПЛ підтвердили, що “Інгулець” не відповів на запит про використання системи VAR у Петровому. Це у коментарі для видання підтвердив Євген Дикий, виконавчий директор ліги.

“Відповідно до процедури всі необхідні запити були спрямовані до ФК «Інгулець». Але офіційної відповіді ми від них не отримали”.

Інгулець

Олександр Поворознюк. ФК “Інгулець”.

Становище команд у таблиці УПЛ: 10-16 місця

  • 10. “Інгулець” — 22 очки (20 матчів)
  • 11. “Минай” — 21 (21)
  • 12. “Чорноморець” — 20 (21)
  • 13. “Верес” — 20 (21)
  • 14. “Рух” — 19 (20)
  • 15. “Металіст” — 19 (21)
  • 16. “Львів” — 13 (21)

Команди на 15-16 місцях за підсумками сезону вилітають до Першої ліги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Команди на 13-14 місцях гратимуть перехідні матчі з 3-4 командами Першої ліги.

“Інгулець” — “Рух”: що відомо

  • Матч у Петровому в середу, 19 квітня, розпочнеться о 13:00.
  • Команди зустрічатимуться вперше цього сезону. Їхня остання очна гра датована квітнем 2021 року, коли “Інгулець” та “Рух” голів не забивали (0:0).
  • Матч 10-го туру в Петровому мав відбутися ще 30 жовтня. Проте його було перенесено через участь футболістів “Руху” в Юнацькій лізі УЄФА.


Джерело: Суспільне мовлення України