Львівський портал

Російські війська створюють на Харківщині буферну зону?

Російські війська 13 травня продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова і наразі, схоже, надають пріоритет швидкому створенню «буферної зони» вздовж кордону з Україною, повідомляє Українська правда із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Таких висновків військові експерти дійшли, врахувавши відносно швидкі темпи просування російських військ у Вовчанську та повідомлення про знищення кількох мостів через ключові річки.

У ISW зазначили про те, що російські сили намагаються створити “буферну зону” а не протиникати вглиб, як раніше оцінював інститут.

Ключові висновки ISW за 13 травня:

  • Російські війська продовжували здійснювати тактично значущі просування на північ і північний схід від Харкова 13 травня і наразі, схоже, надають пріоритет швидкому створенню “буферної зони” вздовж кордону, а не створенню умов для більш глибокого проникнення в північну частину Харківської області.
  • Відносно швидкі темпи просування російських військ у Вовчанську та повідомлення про руйнування кількох мостів через ключові водні артерії в межах населеного пункту свідчать про те, що російські війська надають перевагу створенню “буферної зони”, а не більш глибокому проникненню, як раніше оцінював ІСВ.
  • Рішення Путіна відсторонити Шойгу від виконання обов’язків міністра оборони Росії, схоже, також відкрило двері для відходу з Міністерства оборони певних осіб, пов’язаних з Шойгу, що, ймовірно, є одним із запланованих наслідків нещодавніх перестановок в уряді Путіна.
  • За повідомленнями, українські війська здійснили успішні ракетні удари по російській базі ППО в окупованому Криму, а також успішні удари безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі в Росії.
  • Нещодавно російські війська здійснили підтверджене просування поблизу Липців та Вовчанська на півночі Харківської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-14 09:36:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин