Суспільне мовлення

Російська ракета пошкодила понад 20 домогосподарств на Львівщині — ОВА

У Золочівському районі, де 9 березня впала російська ракета, пошкоджені 22 домогосподарства. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Людям вже надають допомогу один із благодійних фондів та французька організація.

“Благодійний фонд “Рокада” надав екстрені пакети первинної допомоги при руйнуванні житла. На допомогу місцевим жителям прийшли партнери консультативно-координаційних центрів, які безкоштовно допомагають вразливим категоріям населення”, — повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Окрім цього, французька організація ACTED запропонувала матеріальну допомогу родичам загиблих, а також тим людям, чиє житло пошкоджене.

Мешканці громади, які постраждали внаслідок ракетного удару 9 березня, можуть звертатися у консультаційно-координаційний центр у Золочеві за номером телефону: 067 471 03 29.

Як повідомив 9 березня у коментарі Суспільному голова Золочівської районної ради Орест Кавецький, через події скликали комісію ТЕБ і НС.

“Комісія ТЕБ і НС почне працювати, будуть пораховані всі збитки і будемо думати загальними зусиллями, як це допомогти відновити. Будемо залучати благодійний фонд, будемо залучати страхові компанії, щоб відновити оці будівлі від цієї атаки”, — каже Орест Кавецький.

Внаслідок падіння російської ракети у Золочівському районі загинули 5 людей. Відповідно до розпорядження міського голови Золочева Ігоря Гриньківа, у громаді 9-11 березня 2023 року оголосили Днями жалоби за загиблими внаслідок влучання російської ракети.

Що відомо

  • У ніч на 9 березня та зранку російські війська здійснили масований обстріл території України за допомогою ракет та дронів. Росіяни здійснили 81 пуск ракет різного базування, а також запустили 8 БпЛА “Shahed-136/131”. Із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр” знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА “Shahed-136/131”, повідомили у командуванні Повітряних Сил.
  • На Львівщині 9 березня близько 4 години ранку ракета потрапила у житловий сектор у Золочівському районі. Через це повністю були зруйновані 3 будинки.
  • Як повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” голова Золочівської міської територіальної громади Ігор Гриньків, ракета впала у селі Велика Вільшаниця на два житлові будинки. Загинули 5 людей.
  • Через удар ракети та пожежу знищені три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Також пошкоджені сусідні будинки.

Читайте також

Масований ракетний удар, відключення світла, жінка впізнала сина на відео з розстрілом українця. 379 день війни. Онлайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна під масованим обстрілом. Що відомо


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин