Суспільне мовлення

Робочий візит представників Мінреінтеграції на Львівщину: що відомо

У суботу, 4 лютого, на Львівщині з робочим візитом перебувала команда Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на чолі з Віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук. За підсумками візиту Ірина Верещук дала брифінг про умови проживання ВПО на Львівщині, допомогу бізнесу та про скарги частини переселенців щодо виплат.

Як анонсували у Львівській ОВА, поїздка почалася з перевірки місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, за словами Ірини Верещук, побували у населеному пункті Журавно, де зараз живуть діти зі спеціальних закладів з Запорізької області.

“За статистикою, сьогодні в області приблизно 245 тисяч українців і українок з дітьми, які приїхали сюди в пошуках прихистку. Але це лише статистика. Насправді цифра є набагато більшою. Люди живуть тут з перших днів війни. Я була сьогодні в Журавно. Я бачила, як прихистили наших — дітей-сиріт з Запоріжжя. Там проживає більше, ніж 200 дітей”, — зазначила Ірина Верещук.

Крім того, Ірина Верещук нагадала, що на Львівщині діють пільги для тих, хто вирішив перевезти свій бізнес у цю область.

“На Львівщині виділяють 100 тис. грн з бюджету тим, хто хоче релокувати бізнес. 100 тис. грн — всім, хто перевіз бізнес і створив для 20 і більше людей робочі місця. А ще ця сума подвоюється з інвестиційного фонду. Тобто, 400 тисяч для одного підприємства, малого, для підтримки своєї діяльності. Плюс, якщо ви релокувалися і зареєструвалися на Львівщині — у вас усі пільги: і на земельні ділянки, і на електроенергію. Я вважаю, що це приклад, який варто масштабувати”, — сказала Ірина Верещук.

За словами Віцепрем’єр-міністерки, також під час візитів до команди звернулися вимушені переселенці, які мають проблеми із виплатами.

“В одній локації люди скаржилися про те, що Міністерство соціальної політики, на жаль, недопрацьовує у частині виплат. Тому ми взяли зобов’язання за кілька днів вирішити це. Ми також не звільняємо себе від відповідальності, але і місцева влада мусить таких людей ідентифікувати”, — сказала Ірина Верещук.

За даними Львівської ОВА, 4 лютого команда Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій також мала відвідати Тернопільщину.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як оформити пенсію, перебуваючи за кордоном: відповідає Мінреінтеграції


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин