Суспільне мовлення

Ремонт стадіону на Львівщині. Підряднику та посадовцю оголосили про підозри

На Львівщині підозрюють підрядника та посадовця міської ради у заволодінні бюджетними грошима.За даними слідчих, вони привласнили 500 тис грн під час капітального ремонту стадіону у місті Стрий.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, в червні 2021 року за результатами тендеру товариство з Києва та Стрийська міська рада уклали договір про виконання робіт з капітального ремонту стадіону “Сокіл” у Стрию.

“В подальшому, з метою заволодіння коштами підрядник вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги. В свою чергу, посадова особа міської ради неправомірно погодила дані акти, які не відповідали дійсності. Згідно останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти суб’єкту господарювання”, — йдеться у повідомленні.

Такими діями посадовець та підрядник завдали територіальній громаді збитків на понад 500 тис. грн. На ремонт стадіону були виділені субвенції з обласного та Державного бюджетів.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці виявили 8 млн грн. Фото: Львівська обласна прокуратура

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили понад 8 млн грн, установчі документи, печатки та інші речові докази. На вилучені речі суд наклав арешт.

Керівнику одного з управлінь Стрийської міської ради оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Підряднику інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі дії тривають. Прокурори вирішують питання про відсторонення посадовця від займаної посади. Також незабаром суд обере підозрюваним запобіжний захід.


Джерело: Суспільне мовлення України