Суспільне мовлення

Ремонт будинків на Стрийській та балкону на Грінченка: мерія виділила майже 6 млн гривень

У Львові виконком виділив 5,6 млн грн на ремонт підпірної стінки вздовж вул. Варшавської, на ділянці від пр. В. Чорновола до вул. Замарстинівської, будинків на вул. Стрийській, що постраждали від ракетного обстрілу 6 липня, та ремонт балкону на вул. Грінченка.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами, директорки департаменту фінансової політики Вікторії Довжик, гроші виділено на:

  • на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану підпірної стінки вздовж вул. Варшавської на ділянці від пр. В. Чорновола до вул. Замарстинівської у м. Львові (I черга будівництва) — 3,8 млн грн.
  • на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану фасадів (вхідних брам) у житлових будинках № 50, 52, 54 на вул. Стрийській у м. Львові, постраждалих внаслідок ракетного удару зі сторони країни-агресора російської федерації 6 липня — 366,3 тис. грн.

Замовник робіт — Шевченківська районна адміністрація.

Також, за інформацією Львівської міської ради, виконавчий комітет виділив департаменту житлового господарства та інфраструктури 1,5 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану окремих конструкційних елементів балкону-тераси перед входом у під’їзди № 1-№ 4 житлового будинку на вул. Б. Грінченка, 6.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.

  • Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет — у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.

За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загинули 10 людей, 48 отримали травми.


Джерело: Суспільне мовлення України