Суспільне мовлення

Реконструкція вулиці Шевченка у Львові: на одній з ділянок монтують трамвайну колію

На вулиці Шевченка у Львові триває третій етап реконструкції — ремонтують дві ділянки дороги. На відрізку від вул. Яцкова до вул. Бортнянського монтують трамвайну колію. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“На відрізку дороги від вул. Яцкова до вул. Бортнянського триває монтаж трамвайної колії, також вже взялися облаштовувати тротуар. На відрізку від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого продовжуються роботи з прокладання інженерних мереж —водопроводу, колектора та інше”, — повідомили у ЛКП “Львівавтодор”.

Роботи проводить підрядна організація “Онур”.

Проєкт реконструкції вулиці Шевченка передбачає оновлення всіх інженерних мереж, влаштування проїзної частини і встановлення нових трамвайних колій. Крім цього вздовж проїзної частини облаштують велосипедні смуги, кишені для машин аварійних служб та тимчасової стоянки для машин мешканців будинків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також передбачили влаштування тротуарів і пішохідних зон дл маломобільних груп населення, влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Що відомо

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин