Суспільне мовлення

Ракетні удари по Львову: як працюють основні служби міста

У Львові електроенергію відновили у 35% міста. Половина будинків також отримують воду. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Станом на 19:00 електроенергію відновили у 35% міста. Найскладніша ситуація у Сихівському, Личаківському та Галицькому районах. 

“У тих мікрорайонах, де ще немає повноцінного водопостачання, завтра з самого ранку будуть їздити водовозки. Мешканці зможуть набрати собі води. Зараз водопостачання відсутнє у 50% міста”, — повідомив Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, дитячі садочки працюватимуть 11 жовтня в режимі чергових груп. Уроків у школах не буде. Але вчителі працюватимуть.

У місті не курсують трамваї та тролейбуси. За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, через це 10 жовтня їхні маршрути підсилили 12 автобусами, а 11 жовтня планують збільшити кількість автобусів до 27.

Мобільний зв’язок у місті працює з перебоями.

“Мобільні оператори використовують для свого функціонування дизель-генератори. Ми очікуємо, що до кінця дня будуть відновлені ключові підстанції, з яких іде живлення дло мобільного зв’язку.

Більшість вуличного освітлення не зможе працювати. Проговорили, щоб були додаткові поліцейські патрулі там, де відсутнє вуличне освітлення. На цей момент (18:00, — ред.) працює 7% світлофорів”, — розповів Андрій Москаленко.

Крім цього, до кінця доби намагаються налагодити систему оповіщення. Раніше повідомили, що у Львові сирени можуть працювати з перебоями через відсутність електроенергії. В цей час містом їздитимуть авто з гучномовцями, що сповіщатимуть про небезпеку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, до кінця доби, 10 жовтня, близько 95% Львова буде з електропостачанням. Тривають ремонтні роботи.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Від самого ранку майже на всій території країни була оголошена повітряна тривога.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Наразі на об’єктах працюють надзвичайники.
  • На час ремонтних робіт школи, садочки і університети працювати не будуть. Коли відновлять електропостачання, навчальні заклади будуть працювати дистанційно.

Масовий ракетний обстріл України, регіони без світла та води. 229-й день війни. Онлайн


Джерело: Суспільне мовлення України