Суспільне мовлення

Прокурора зі Львова позбавили водійських прав за водіння у нетверезому стані

Львівського прокурора Володимира Рубцова оштрафували на 17 тис. грн і позбавили на рік водійських прав за водіння у нетверезому стані. Про це повідомило видання Zaxid.net із посиланням на рішення суду.

Постанову ухвалив Галицький районний суд Львова 6 грудня. У ній зазначено, що 15 червня о 18:03 у Львові, на вулиці Краківській-площі Ярослава Осмомисла затримали водія автомобіля BMW 528XI з ознаками сп’яніння.

“Запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, неприродна блідість обличчя. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та проведення огляду у медичному закладі, у встановленому законом порядку, відмовився у присутності двох свідків. Таким чином порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху”, — йдеться у постанові.

Як повідомили у Громадській організації Pitbull Lviv, яка вистежує п’яних водіїв на дорогах, в постанові йдеться про прокурора Львівської обласної прокуратури Володимира Рубцова.

“Він був стороною обвинувачення у справі львівських патрульних роти ТОР, яких обвинувачували у вбивстві львів’янина Володимири Клима, який вдавився і задихнувся пакетом з наркотиками у гральному закладі ще в далекому 2018 році. У першій інстанції 6 патрульних засудили до 8 років ув’язнення та присудили виплатити 4 млн грн компенсації. Але згодом патрульні виграли апеляцію, яка зняла з них усі обвинувачення”, — йдеться у дописі організації на Facebook.

На сайті Львівської обласної прокуратури зазначають, що Володимир Рубцов від 30 серпня 2019 року обіймав посаду начальника управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Львові. Зараз, за інформацією пресслужби прокуратури, він працює рядовим прокурором.

За фактом водіння у нетверезому стані у Львівській обласній прокуратурі провели внутрішнє розслідування, повідомили Суспільному у пресслужбі прокуратури. Щодо Володимира Рубцова орган, що здійснює дисциплінарне провадження, відкрив дисциплінарну справу. Наразі її ще розглядають.

Володимир Рубцов подав апеляцію на рішення суду. Її мають розглянути 10 лютого.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прокуратуру Львівщини очолив Геннадій Демченко


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин