Суспільне мовлення

Професорка львівського медуніверситету оголосила голодування через реорганізацію медцентру

Професорка кафедри ендокринології Олеся Кіхтяк оголосила голодування через припинення діяльності обласного Львівського обласного ендокринологічного центру. 20 вересня Львівська облрада ухвалила рішення про реорганізацію ендокринологічного центру та обласного центру радіаційного захисту населення.

В результаті два медичні заклади перестали існувати як окремі структури – їх приєднали до Львівського обласного клінічного діагностичного центру.

У Львівському обласному ендокринологічному центрі є стаціонарне відділення на 70 ліжок. Також на території розташована кафедра ендокринології львівського медуніверситету. Олеся Кіхтяк — професорка кафедри ендокринології. Викладачка відмовилася від їжі 21 вересня.

“Вночі спала погано, напевно дався в знаки перший день і хвилювання як я тут буду, бо я рішення ухвалила, але не знаю перспективи моїх фізичних можливостей, ні як скоро це питання вирішиться”, — каже Олеся Кіхтяк.

Пацієнти обласного ендокринологічного центру. Суспільне Львів

Медики ендокринологічного центру кажуть – їхнє стаціонарне відділення не перенесуть в одне приміщення, а ліжка – розділять по кількох лікарнях.

“Нас хочуть об’єднати з обласним діагностичним центром, куди переїде тільки поліклініка, а стаціонар зависає на вулиці, тобто нам пропонують 15 ліжок в обласній лікарні і 20 у Львівському госпіталі ветеранів війн, при наявних зараз 70, які в нас є і яких катастрофічно не вистачає”, — каже завідувачка стаціонарного відділення Львівського обласного ендокринологічного центру Оксана Коноварт.

Директор обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис каже, зміни допоможуть покращити якість надання медичних послуг, працівників центру після об’єднання не звільнятимуть.

Професорка львівського медуніверситету оголосила голодування через закриття медцентру

Професорка львівського медуніверситету оголосила голодування через закриття медцентру. Суспільне Львів

“Суть реорганізації полягає в тому, що амбулаторна служба зберігається. Вона буде надаватись на базі діагностичного центру, інших віддалених його підрозділах. Пацієнт з ендокринологічною патологією буде мати можливість до усіх діагностичних маніпуляцій”, — каже Орест Чемерис.

Працівники ендокринологічного центру кажуть, що на реорганізацію погоджуються, але лише за умови що і поліклініку, і стаціонар перенесуть в одне приміщення. Якщо ж їх умови не виконають – будуть організовувати нові протести.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові для пацієнтів Західноукраїнського дитячого медцентру відкрили ігровий простір


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин