Суспільне мовлення

Продавали телефони з Китаю під виглядом відомого бренду. У Львові судитимуть учасників групи

У Львові судитимуть учасників злочинної групи, які продавали контрафактні китайські телефони та аксесуари до них під виглядом відомого бренду. Своїми діями вони завдали шкоду на суму 1 мільйон 766 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції у Львівській області.

За даними правоохоронців, організував бізнес 29-річний львів’янин. Виконавцями були 28-річний житель Львова та 30-річний волинянин.

“Зловмисники в мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж мобільних телефонів, навушників, зарядних пристроїв та інших аксесуарів однієї з найвідоміших марок, видаючи їх за оригінальний товар. Натомість, товари для продажу фігуранти замовляли з Китаю, після чого пакували їх у коробки з логотипами торгової марки”, — повідомили у Нацполіції Львівської області.

Групу викрили слідчі поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, покупцям та компанії завдали шкоди на загальну суму 1 мільйон 766 тисяч гривень. Її відшкодували.

Під час розслідування здійснили 17 обшуків на території Львівщини та Волинської області в місцях проживання учасників групи, в їхніх автомобілях та орендованому офісі. Там знайшли та конфіскували комп’ютерну техніку, мобільні телефони, навушники, зарядні пристрої, засоби брендування (пакувальні матеріали) та інші речові докази.

Організатору та іншим учасникам повідомили про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років або без такого.

Обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Контрабанда сигарет. У 27-річного чоловіка вилучили мікроавтобус на кордоні із Польщею


Джерело: Суспільне мовлення України