Суспільне мовлення

Прикрив собою медика та побратима. Моршинській школі присвоїли ім’я загиблого Костянтина Малецького

У Моршині школі-ліцею присвоїли звання випускника Костянтина Малецького. Хлопець загинув у бою під Бахмутом, що на Донеччині. Таке рішення ухвалили 11 травня під час сесії Моршинської міської ради. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За словами міського голови Моршина Руслана Ільницького, ініціював присвоєння навчальному закладу ім’я Костянтина Малецького педагогічний колектив. На сесії міськради цю пропозицію підтримали одноголосно.

Костянтин народився у Моршині та навчався у місцевій школі-ліцеї. Закінчив Львівський ліцей імені Героїв Крут. На другий день повномасштабного вторгнення, 25 лютого 2022 року, вступив до ТрО. З 27 квітня виконував бойові завдання на передовій. З початку грудня 2022 року — захищав Україну у складі 3 окремої штурмової бригади ЗСУ (колишній “Азов” ССО). Обіймав посаду стрільця.

Костянтин Малецький із позивним “Рутен” загинув 25 січня 2023 року в бою з російськими військовими під Бахмутом Донецької області. Під час артилерійського обстрілу прикрив собою медика і пораненого побратима від уламків міни. Проте сам загинув від отриманих поранень. Хлопець місяць не дожив до свого 20-річчя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У березні 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, президент Володимир Зеленський присвоїв хлопцю орден “За мужність” ІІ ступеня посмертно.


Джерело: Суспільне мовлення України