Суспільне мовлення

Придбав на аукціоні в Італії: на Закарпатті у чоловіка вилучили 20 незадекларованих картин

На Закарпатті на кордоні з Угорщиною у 62-річного львів’янина митники вилучили 20 незадекларованих картин, які він купив на аукціоні в Італії.

Про це повідомили на сторінці Закарпатської митниці у Facebook. Це були картини відомих українських живописців, написані у XX столітті.

“У ході перевірки автомобіля на задніх сидіннях було виявлено 20 художніх картин. Серед полотен — кілька творів художника Валентина Литвиненка, Віктора Зарецького; також кілька картин Михайла Дерегуса, Сергія Григор’єва, Карпа Трохименка, Віри Довгалевської, Федора Захарова, етюд художниці Тетяни Яблонської”, — йдеться в повідомленні.

“За словами чоловіка, виявлені картини він придбав в італійському місті Генуї на аукціоні за 5 тисяч євро і везе їх для власних потреб. Будь-яких документів, що підтверджують вказану ціну, у пенсіонера при собі не було”, — повідомили на сторінці Закарпатської митниці.

Наразі на чоловіка склали протокол за порушення митних правил. Всі картини вилучили, їх остаточну вартість встановить експерт. Справу розглядатиме Закарпатська митниця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads


Джерело: Суспільне мовлення України