Суспільне мовлення

“Повернутись під наш Антонівський міст”: На Львівщині проходить реабілітацію захисник України з Херсону

В одному з реабілітаційних центрів Львівщини перебуває військовослужбовець з Херсону. Чоловік добровільно вступив до лав ЗСУ, аби звільнити рідне місто. Єгор Протопопов отримав поранення на Донецькому напрямку, йому ампутували дві ноги.

Єгор та Олена Протопопові жили у Херсоні разом зі своєю 12 річною донькою Уляною. За словами подружжя, їхнім улюбленим місцем була набережна поруч з Антонівським мостом, де вони гуляли з собакою. У перший день повномасштабного вторгнення російська ракета поцілила біля їхнього будинку.

Будинок родини Протопопових після обстрілу. Кадр з відео Олени Протопопової

Тоді виїхати з міста не вдалось. Покинути Херсон сім`я наважилась після двох місяців життя в окупації. На той момент у Херсоні бракувало харчів. Єгор взяв з собою роздобуті цигарки, щоб відкупитись на блокпості.

“А якщо провеземо їх, то віддам їх на першому посту нашим хлопцям. А у дитини моєї була шоколадка, вона її берегла і каже: я теж віддам її нашим військовим. Заховала її у свій рюкзак дитячий. Ми виїхали, в нас не забрали нічого, нам пощастило. І коли ми побачили перший блокпост, я кажу дитині: Уляна, дивись наші хлопці. Давай шоколадку діставай. Я відчиняю вікно, вона тягне ту шоколадку і військовий бачить нас, бачить дитину і такий каже: секундочку. Іде десь, приносить і дає йогурти нам, дитині. В мене сльоза покотилась”, – каже військовий Єгор Протопопов.

"Повернутись під наш Антонівський міст": На Львівщині проходить реабілітацію захисник України з Херсону

12-річна Уляна тримає йогурт, яким її пригостив український військовий. Кадр з відео Олени Протопопової

Згодом родина приїхала на Львівщину, а Єгор вирішив вступити до лав Збройних сил України.

“Ще коли ми були в Херсоні, тільки збиралися виїжджати, я розуміла що “справа пахне керосином”, тому що він весь час обговорював з моїм братом, що вони сюди повернуться тільки не слабкими, а сильними, повернуться визволяти свій дім. В їх очах я бачила, що вони просто інакше не зможуть, але, звичайно, я дуже не хотіла”, – каже дружина Єгора Олена Протопопова.

Єгор воював на Донеччині, там отримав поранення. В його окоп прилетіла ворожа міна, чоловік сам наклав турнікети на травмовані ноги.

“Взяв себе в руки, я затягнув на одну ногу турнікет, але він трохи погано ліг, можливо щось в кишені було, або якісь складки на одязі. Я побачив, що кров вже не так тече, але ще витікає. Потім я затягнув інший турнікет, на іншу ногу і потім взяв третій турнікет і повернувся до першої ноги”, – каже військовий Єгор Протопопов.

"Повернутись під наш Антонівський міст": На Львівщині проходить реабілітацію захисник України з Херсону

Суспільне Львів

Єгор пережив вісім операцій, та каже і тоді на фронті, і зараз його підтримує сім’я. Олена з донькою за цей час жили у п’яти помешканнях.

“Я знаю, що я не хочу залишати Україну, а Єгор і мала – вони хочуть повернутися в Херсон під наш Антонівський міст”, – каже дружина військового.

Читайте також

Одружились у лікарні. Історія 22-річного військового, який втратив руку на війні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Важко приймати поранених цивільних” – санітар медроти 24 ОМБр Андрій Полухін


Джерело: Суспільне мовлення України