Суспільне мовлення

Потрапив у ДТП: львівські медики врятували ногу 21-річному юнакові після численних переломів

У Львові медики лікарні святого Пантелеймона прооперували 21-річного Віталія, у якого після ДТП діагностували переломи стегна та колінної чашечки. Хірурги відновили надколінник з кісткових фрагментів. Юнак вже повертається до активного способу життя. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Віталій живе у селі Дідилів на Львівщині. На початку січня він їхав автівкою на роботу. Раптово на дорогу вийшов пішохід. Для того, щоб його об’їхати, водій зустрічного авто виїхав на смугу Віталія та спричинив зіткнення. Швидка доправила юнака до лікарні святого Пантелеймона. У пацієнта діагностували переломи променевої кістки, стегна та відкритий перелом надколінка, тобто колінної чашечки, а ще струс мозку.

Перелом на руці зафіксували гіпсом. З ногою ситуація була складніша. Віталія терміново скерували на операцію. Адже в інакшому випадку він міг би втратити можливість ходити. Вже через дві години після госпіталізації юнак був на операційному столі.

“Спершу хірурги-травматологи виконали внутрішньокістковий остеосинтез стегна, себто зафіксували правильне положення кістки за допомогою металевих стрижнів. Така методика дозволяє пацієнту вже на другий день після операції ступати на ногу, а не лежати півроку на розтяжці як це було раніше. Друга частина хірургічного втручання — відновлення цілісності надколінка. Лікарі зробили це за допомогою спеціальних швів для фіксації кісткових фрагментів”, — повідомляють у лікарні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Операція тривала три години і пройшла успішно. Хірургам вдалося зберегти у пацієнта функцію коліна та стегна. На 11 день після ДТП Віталія вже виписали з лікарні. Через три місяці він повністю відновився. За результатами контрольного рентгену лікарі підтвердили, що всі переломи ідеально зрослися. Тепер юнак може поступово повертатися до активного життя.


Джерело: Суспільне мовлення України