Суспільне мовлення

Помер художник-постановник Львівської Національної опери Михайло Риндзак

Сьогодні, 23 грудня, на 76-му році помер народний художник України, художник-постановник Львівської Національної опери Михайло Риндзак. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської Національної опери.

Михайло Риндзак понад 50 років працював у Львівській опері.

“Свою діяльність у Львівській національній опері Михайло, спільно із братом Тадеєм Риндзаком, розпочав у 1969-му році під керівництвом відомого театрального живописця, народного художника України Євгена Лисика, який виховав багатьох талановитих художників і декораторів”, — йдеться у повідомленні Львівської Національної опери.

У сценографії Михайла Риндзака понад 20 вистав, серед них: “Трубадур” і “Набукко” Дж. Верді, “Богема” Дж. Пуччіні, “Дон Паскуале”, “Запорожець за Дунаєм” С. Гулака-Артемовського, “Наталка-Полтавка” М. Лисенка, “Мойсей” М. Скорика, балетів “Баядерка” Л. Мінкуса, “Лілея” К. Данькевича, “Лісова пісня” М. Скорульського, “Дон Кіхот” Л. Мінкуса, “Корсар” А. Адана, оперет “Летюча миша” та “Циганський барон” Й. Штрауса та інших. Серед них і сучасні постановка феєрії “Коли цвіте папороть” Є. Станковича.

Про дату та час прощання із Михайлом Риндзаком повідомлять згодом.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Помер дитячий реабілітолог Володимир Козявкін


Джерело: Суспільне мовлення України