Суспільне мовлення

Помер один із засновників “Мертвого Півня” Любомир Футорський

20 січня у віці 51 року помер один із засновників гурту “Мертвий Півень” музикант Любомир Футорський. Про це у Facebook повідомив музикант, лідер гурту “Плач Єремії” Тарас Чубай.

“Цей день продовжує бути жахливим на втрати — перестало битися серце Любомир Футорський… Твій голос в цьому “Поцілунку” назавжди залишиться з нами. Спочивай в Бозі, братику. Вдалого тобі переходу”, – написала генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

“Вічно дебатуючий, конфліктний, але разом з тим такий впертий “Man from Dzyga”, “той грубий з Мертвого Півня”, “Любко, який завжди проти”. Вже колись іншим разом пограємо на ЛесПолах. Лети вільно, Любомир Футорський, вічна пам’ять”, – у власному дописі зазначив військовий медик, лідер гурту “Бетон” Андрій Жолоб.

“Мертвий півень”

Гурт “Мертвий півень” народився у середовищі Львівського університету ім. Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників. Вони починали музичну діяльність в університетському хорі “Черемош”.

Лідером був Любко Футорський. Перші музичні експерименти МП відбувалися винятково з акустичними інструментами.

Невдовзі після створення гурту Футорський вийшов з його складу та створив власний проєкт “Місто Мемфіс”. Проте він продовжував час від часу брав участь у записах та концертах гурту.

Повна дискографія “Мертвого півня” з’явилася на цифрових платформах

“Мертвий півень” був одним з найпопулярніших рок-колективів у 1990-х, але у 2011 році припинив своє існування.

У жовтні 2021 року раптово помер відомий український музикант і актор Михайло Барбара, один із засновників “Мертвого Півня”.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected] Ваші історії важливі для нас!


Джерело: Суспільне мовлення України