Суспільне мовлення

Подарували нідерландські благодійники: у Львові розквітли тюльпани, крокуси та гіацинти

Перші тюльпани, які Львову подарували дипломати із Нідерландів, уже почали цвісти. Як повідомила Суспільному очільниця міського управління екології Галина Микітчак, зараз розцвів ранній сорт цих квітів. Загалом місту подарували понад 200 тисяч рослин, це тюльпани різних сортів та інші цибулинні квіти. Їх висадили у різних локаціях міста на клумбах у центрі та у міських парках.

Зацвів перший ранній сорт червоних тюльпанів, який висадили на клумбах у центрі міста, зокрема, навколо Ратуші.

“Весна, хочеться більше спокою і піднесеного настрою. Дуже подобається, дуже. Краще, щоб у Львові ще більше було таких місць. Тільки, щоб їх не знищували”, — каже львів’янка Світлана.

До Львова прибуде 60 тисяч цибулин сортових тюльпанів

Квіти передали Львову минулоріч. За словами очільниці міського управління екології Галини Микітчак, їх надіслали із Нідерландів, як гуманітарну допомогу.

“Почесний консул України в Амстердамі передавав ці тюльпани в якості гуманітарної допомоги. Ми в часі війни отримуємо різну гуманітарну допомогу і вони вирішили нас потішити нас. Щоб не тільки гуманітарна допомога, яка дуже потрібна, але і для нашої душі, для окраси, для нашого ока. Тюльпани будуть нас тішити впродовж кількох років”, — каже керівниця міського управління екології Галина Микітчак.

Фото: Суспільне Львів

Квіти із Нідерландів висадили також у Стрийському парку. Торік туди привезли цибулини тюльпанів і інших квітів.

“Тут посаджені гіацинти, кілька кольорів. Вже починають розцвітати рожеві, фіолетові, синенькі, біленькі. Є 6 кольорів. Я сподіваюся, що вони всі тут одночасно розцвітуть, щоб створити таку гарну композиційну клумбу”, — розповідає керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

У Львові розквітли тюльпани, що подарував Нідерландський благодійник

Фото: Суспільне Львів

Загалом, за словами Олени Мазурик, на території парку висадили понад 125 тисяч подарованих цибулин квітів.

“Це всі весняні квіти: гіацинти, крокуси, великий різновид весняних квіток. Я думаю, що наступного року нарцисів буде дуже багато. Парк буде квітнути із самої ранньої весни. Оскільки вони були посаджені трошки пізніше за звичний термін, то ми маємо і пізніший цвіт”, — говорить керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

У Львові розквітли тюльпани, що подарував Нідерландський благодійник

Фото: Суспільне Львів

Рослини просять не зривати та не нищити. Подаровані квіти цвістимуть на різних локаціях міста у кілька етапів до кінця весни.

Читайте також

На Львівщині створили фрагмент вишиванки з рослин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Квіткові тури Львівщиною: де можна побачити червонокнижні первоцвіти


Джерело: Суспільне мовлення України