Суспільне мовлення

Подарована начальником патрульної поліції перепустка була недійсною: коментар від Львівської міськради

У мерії Львова розповіли, що перепустка на заїзд у пішохідну частину міста працівниці Львівської облради Василини Софранюк, нечинна. Про це під час брифінгу 23 січня повідомила керівниця ЛКП “Ратуша-сервіс”, яке займається видачею перепусток, Ірина Тихоліз.

Перепустка, яку дівчині на відео, опублікованому у мережі інтернет, подарував начальник патрульної поліції Львівщини, нечинна з 2021 року.

Подарована начальником патрульної поліції перепустка була недійсною: коментар від Львівської міськради. Скриншот з відео

“З 2021 року є нові перепустки, які дають можливість заїзду на площу Ринок. Тому перепустка, яка була на відео, не дає їй право проїзду”, — сказала Ірина Тихоліз.

Також Ірина Тихоліз продемонструвала три перепустки нового зразка, які відрізняються і розміром, і колористикою. Зокрема, для мешканців — блакитного кольору, для бізнесу жовті, а для службових машин – коричневі.

У мерії Львова розповіли, що подарована перепустка працівниці Львівської облради, нечинна

Червона перепустка — старого зразка, інші — нового. Скриншот з відео

За її словами, міська рада не видавали перепустки на заїзд у пішохідну частину міста. Також Ірина Тихоліз додала, що на підставі відео, у мерії триває службове розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Отримати перепустку можуть визначені категорії через ЦНАПи. Для цього потрібно надати певний перелік документів. Далі такі запити розглядають у ЛКП “Ратуша-сервіс”.

Що відомо

  • У мережі з’явилося відео на якому начальник управління патрульної поліції у Львівській області, презентував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок у місті Львові.
  • Після цього начальника управління патрульної поліції Львівської області відсторонили від посади. Про це повідомили на Facebook-сторінці Патрульної поліції України.
  • Суспільне намагалося отримати коментар від Романа Пилипенка. Наразі на телефонні дзвінки він не відповідає.
  • Призначили службове розслідування.
  • Романа Пилипенка призначили на посаду начальника Управління патрульної поліції Львівської області 6 червня 2017 року.


Джерело: Суспільне мовлення України