Суспільне мовлення

Побачити на власні очі: у Львові експонують Javelin, NLAW та іншу “зброю перемоги”

У Львові, у просторі “LЕM Station”, що на Вітовського, триває навчально-інтерактивна виставка “Зброя перемоги”. Там львів’яни можуть ознайомитися з протитанковою зброєю, яку українські військові використовують для протидії військам РФ. До кінця тижня у межах виставки відбудуться лекції про зброю та захист від потенційних загроз під час війни. Про те, що можна побачити на виставці, дізнавалося Суспільне.

У просторі можна роздивитися і потримати в руках Javelin, NLAW та ще близько 30 зразків використаної протитанкової зброї.

“Тут в нас протитанковий ракетний комплекс Javelin. Він — американського виробництва. Складається він з тубуса з ракетою і йде до нього бойова установка багаторазового використання. Це в нас шведська розробка спільно з Британією — NLAW. Призначений він для знищення важкої техніки противника”, — каже інструктор Андрій Мельник.

На виставці можна побачити Javelin. Суспільне Львів

Серед експонатів — різноманітні макети гранатометів, вогнеметів та переносних зенітних комплексів. Деталі використання такої зброї на виставці розповідають спеціалісти. Відвідувачі виставки можуть не лише оглянути зразки протитанкової зброї, а також трофейну зброю. А ще долучатись до благодійного збору для ЗСУ.

“Захотілось подивитись, більш реально віднести себе до тих подій, бо одне діло читати в новинах, інше — подивитись на власні очі, зокрема оці двері відірвані рашиські. І в плані благодійності – прийдеш і тобі цікаво, і якби з користю”, — каже відвідувач виставки Влад Басов.

Інструктор показує хлопчику радянський "Фагот"

Інструктор показує хлопчику радянський “Фагот”. Суспільне Львів

Під час виставки збирають гроші на навчально-тренажерний комплекс з технологією доповненої реальності для 7 прикордонного Карпатського загону.

“Ми розробляємо інтерактивні тренажери, які дозволять значно зекономити державні кошти під час навчання військовослужбовців, а також зекономити бойові боєприпаси. Тим самим ми зможемо їх більш раціонально використовувати під час бойових завдань”, — каже заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону Петро Жовнич.

Зі зброї можна "постріляти" у VR

Зі зброї можна “постріляти” у VR. Суспільне Львів

На закритті виставки 30 грудня буде благодійний аукціон, де можна придбати використану зброю, елементи військового спорядження та інші унікальні речі з передової.

“Зокрема, є тубуси від гранатометів, від протитанкової зброї, які розмальовані художниками, є зокрема такі кілішки, які зроблені з гільз. Це може бути чудовий подарунок”, — каже керівник “LEM Station” Михайло Лемак.

Лот на аукціоні

Лот на аукціоні. Суспільне Львів

На виставці також можна спробувати “постріляти” у віртуальній реальності і навчитися користуватися різними видами озброєння.

Виставка триватиме до 30 грудня

Виставка триватиме до 30 грудня. Суспільне Львів

Читайте також

“Код нації”: на Львівщині на благодійному аукціоні зібрали понад пів мільйона гривень для ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрилась інтерактивна виставка “Зброя перемоги”


Джерело: Суспільне мовлення України