Суспільне мовлення

“По вечорах маємо кола з психологом”. Дмитро Козак – про участь в Іграх нескорених та насичений графік збірної України

Ексклюзивний коментар учасника збірної України на Invictus Games 2023 Дмитра Козака для Суспільне Спорт.

Нацгвардієць Дмитро Козак завершив виступи на Іграх нескорених-2023, що тривають у німецькому Дюссельдорфі. Українець долучився до збірної останнім: після того, як від участі в Іграх відмовився Вадим Фасоля – та взяв участь лише в одному виді спорту, настільному тенісі.

В особистих змаганнях Козак дійшов до 1/8 фіналу в класі TT7 серед чоловіків, а в парній першості зіграв у дуеті з Олександром Пономарьовим, із яким пробився до чвертьфіналу.

Про враження від таких результатів, позаспортивну місію на Іграх нескорених та роль психолога в команді Дмитро розповів у коментарі Суспільне Спорт.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Ігор нескорених-2023. Дивіться усі змагання Ігор нескорених на телеканалі та сайті Суспільне Спорт.

Що сказав Дмитро Козак

  • Про враження від виступу

“Я задоволений. В 1/8 фіналу поступився гравцю збірної Ізраїлю [Менашу Зоріку]. Після програшу він до мене підійшов і сказав: “Я професійно займаюся настільним тенісом, я – чемпіон Ізраїлю серед ветеранів”. Я на своєму аматорському рівні граю з професіоналами на такій арені. Уже від цього отримав масу задоволення. Надалі для мене настільний теніс буде хобі: ходитиму, займатимуся. Це відволікає від якихось проблемних моментів”.

“У мене не було більше видів спорту: тільки настільний теніс. Це сталося через те, що я в команду [потрапив] як останній запасний, і в мене не було вибору, бо всі списки вже були подані. Долучився, коли команда вже пройшла перший НТЗ і почав одразу з третього“.

  • Про роботу з психологами

“У нас постійно відбуваються по вечорах кола з психологом. Це все не тільки спорт, це – велика робота в комплексі: спорт, реабілітація та психологія”.

“Я свій досвід із психологами отримав, ще коли мав 17 років. Перше поранення я отримав на Майдані 20 лютого [2014 року]. Тоді був наймолодшим пораненим на Майдані, і психологічно було дуже важко. Я повірив повністю психологам і не шкодував. Розумію, що це допомагає”.

  • Про позаспортивну програму збірної України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Насправді тут не тільки тренування й виступи. Крім цього, в нас є ціла програма: дуже багато зустрічей із посадовими особами Німеччини й усього світу, з представниками інших команд. Ми розказуємо про те, що в нас відбувається в країні. Показуємо фотографії, розповідаємо свої історії та закликаємо світ допомагати нам далі”.


Джерело: Суспільне мовлення України