Суспільне мовлення

Після полону повернувся на фронт: загинув оборонець Маріуполя Ігор Дубик

У бою загинув ветеран АТО, військовий полку “Азов” Ігор Дубик. З перших днів повномасштабної війни чоловік захищав Маріуполь. Після наказу про вихід з “Азовсталі” разом з іншими захисниками потрапив у полон, зокрема був у “Оленівці”. 1 грудня в межах обміну Ігоря звільнили і він після майже 10 місяців розлуки зустрівся з дружиною Оксаною Дубик. Згодом воїн знову пішов боронити Україну.

Про смерть військового повідомила на Facebook-сторінці Оксана Дубик. За її словами, чоловік загинув під час виконання бойового завдання.

“Війна забрала у мене кохання всього мого життя. Ти назавжди залишишся в моєму серці, найкращий у світі чоловік , мужній , сміливий, Захисник України! Спочивай з миром!” — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Про те, коли та де відбудеться прощання із азовцем, наразі невідомо.

Що відомо про Ігоря Дубика та його дружину

  • На початку повномасштабної війни ветеран АТО, маріуполець Ігор Дубик вдруге пішов захищати Україну. З кінця лютого 2022 року Оксана Дубик з ним втратила зв’язок.
  • Оксана Дубик разом з батьком переїхала з Маріуполя до Львова через місяць обстрілів. Виїжджати вирішили тоді, коли “гради” накрили оселю. Спочатку йшли пішки. Далі — проїхали 12 блокпостів на машині з незнайомцем. Зі свого будинку Оксана встигла забрати небагато речей. Серед них — родинне фото та нагороди чоловіка.
  • У Львові Оксана Дубик відкрила квіткарню. Магазин відкрили на вулиці Городоцькій, 84.
  • Після виходу з “Азовсталі” Ігор Дубик потрапив у полон. Зокрема, перебував у Оленівці, потім його звідти перевезли. Увесь цей час Оксана Дубик разом з іншими рідними азовців виходила на акції, аби привернути увагу до долі полонених захисників Маріуполя.
  • 1 грудня відбувся черговий обмін полоненими між Україною та Росією. Тоді звільнили 50 українських захисників, серед них чоловіка Оксани Дубик — 59-річного Ігоря. Жінка впізнала чоловіка на фото, які опублікували телеграм-канали, а за деякий час він їй зателефонував. На наступний день подружжя зустрілось.
  • Після лікування та реабілітації Ігор Дубик повернувся на фронт.


Джерело: Суспільне мовлення України