Україна і світ

Під виглядом вакцини від Covid-19 вколов отруту: в Англії лікар хотів убити свого вітчима


Британський лікар Томас Кван зізнався, що намагався вбити свого вітчима через конфлікт навколо спадщини, ввівши йому отруту під виглядом вакцини від Covid-19.

Заповіт матері відіграв роль тригера

53-річний Томас Кван вдягнув перуку, начепив чорні окуляри, подзвонив у двері та представився медбратом, який робить щеплення.

Лікар ввів 71-річному Патріку О’Харі токсичну речовину. Внаслідок чого літнього чоловіка розвинулася рідкісна хвороба – некротичний фасціїт, тож йому довелося ампутувати частину руки, аби вберегти життя.

На суді стало відомо, що Кван був шанованим сімейним лікарем у Сандерленді, що за 24 км від Ньюкасла. Пацієнти довіряли йому і схвально відгукувалися про його професіоналізм.

Саме професійні знання дозволили лікарю виготовити токсичну речовину для вбивства свого вітчима, з яким мати прожила 20 років. Усе через спадщину.

За складеним матір’ю заповітом будинок родини переходив у власність її чоловіка, а сину Томасу б він дістався вже після смерті Патріка О’Хари.

Синочок вирішив прискорити процес.

Розроблений ним план убивства вітчима був надзвичайно зухвалим і цинічним.

Зухвалий план убивства

Кван надіслав своїй жертві лист нібито від британської Національної служби охорони здоров’я, у якому повідомив, що відвідає їхню родину для медичного огляду та вакцинації проти Covid-19.

Лікар підробив документи й номерні знаки на автомобіль, одягнув захисний одяг, перуку, темні окуляри та хірургічну маску й вирушив до Ньюкасла, де жили матір з вітчимом.

Після уколу О’Хара відчув пекучий біль, але “медбрат” ніяк не відреагував і швидко розпрощався. Власну матір “вакцинувати” не став.

Через короткий проміжок часу 71-річного вітчима довелося везти в лікарню, де йому через швидко поширюваний некроз, змушені були ампутувати частину руки.

Вколов вітчиму йодометан

Зловмисник, якого швидко вичислили, так і не розповів, що саме він вколов своїй жертві. Але під час обшуку в його будинку знайшли багато хімікатів і токсинів, а також книжки й довідники з виготовлення та використання отрут.

Слідство дійшло висновку, що, найімовірніше, це був пестицид під назвою йодометан, який раніше ніколи не застосовували на людях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суддя вважає, що на зловмисника чекає значний термін ув’язнення.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 10:49:58